Se pare ca oamenii de stiinta si-au pierdut cu folos timpul pentru a ne oferi raspuns si la aceasta intrebare. Daca aveati si voi aceasta dilema, aflati ca cel mai indicat moment pentru a face dus este seara, inainte de culcare. Iar cercetatorii au si o explicatie pertinenta pentru asta. "In timp ce dusul de dimineata este bun pentru a te trezi si a te revigora, dusul de seara poate fi relaxant si calmeaza corpul, ca un ritual de dinainte de somn.”, spune Chandler Coleman, specialist in analiza obiceiurilor de consum, citat de reviewed.com.

 

 
De ce sa faci dus seara

 

 


Cercetari stiintifice anterioare au scos la iveala ca asternuturile noastre sunt locuri in care se acumuleaza bacterii, microrganisme si fungi de fiecare data cand ne asezam sau ne intindem imbracati. Corpul uman elimina circa 98 de litri de transpiratie pe an, iar o mare parte din aceste reziduuri ajunge pe perna, patura si cearsafuri. O perna poate contine pana la 47 de specii diferite de fungi, acarieni si piele moarta. De aceea, pentru te pastra cat mai mult timp curat, e indicat sa faci dus inainte de culcare si sa nu aduci hainele de afara in asternuturi. Cand te speli la sfarsitul zilei, indepartezi toxinele, transpiratia si bacteriile de pe corpul tau inainte dea atinge cearsaful. 

 


Cu toate acestea, cei mai multi oameni iubesc dusurile de dimineata care, asociate cu cafeaua si micul dejun sumar, fac parte dintr-un ritual de inceput de zi. Daca te numeri printre ei si nu te poti desparti de dusul de dimineata, nu te grabi sa faci unul si seara! Conform specialistilor, doua dusuri pe zi nu sunt indicate, mai ales daca sunt bai prelungite cu apa fierbinte. Expunerea prea mare la apa fierbinte poate duce la deteriorarea pielii si parului (uscare), mai ales la persoanele cu dermatita atopica si piele foarte uscata.

 

 

 

 

Sursa foto: Google.com

Perfecte