Este unul din cele mai puternice produse pentru dezinfectare si previne o serie de probleme de sanatate. Afla cateva lucruri pe care le poti face cu apa oxigenata pentru sanatatea ta. 

 

1. Destupa urechile. Trei picaturi de apa oxigenata turnare in fiecare ureche vor indeparta ceara acumulata in exces, prevenind astfel problemele cu auzul.

 

2. Dezinfecteaza ranile. Daca te-ai ars sau te-ai taiat, tamponarea zonei afectate cu apa oxigenata va curata complet zona.

 

 

 

3. Apa oxigenata previne aparitia ciupercii piciorului. Adauga cateva capacele cu apa oxigenata in lighianul in care iti tii picioarele pentru dezinfectarea completa a talpii piciorului. Prin aceasta metoda vei preveni infectiile la nivelul piciorului cauzate de ciuperci si microbi nevazuti.

 

4. Important de precizat este ca peroxidul de hidrogen, cum i se mai spune apei oxigenate, omoari micii acarieni din pielea lor. Prin simpla pulverizare cu apa oxigenata pe piele de cateva ori la rand vei inlatura micile vietati care pot provoca mancarimi si alergii severe.

 

5. Apa oxigenata e de mare ajutor si pentru pielea crapata. Daca observi ca ai pielea uscata si crapa usor, simpla tamponare cu peroxid de hidrogen va rezolva situatia.

 

6. Gargara cu apa oxigenata este recomandata pentru albirea dintilor si intarirea smaltului. Acest produs chimic este excelent pentru igiena orala.

 

7. Apa oxigenata curata lentilele de contact si ale ochelarilor mai bine ca orice alt produs. Este bine sa speli lentilele cu apa oxigenata din cand in cand pentru ca pe suprafata acestora se pot depune multe bacterii si praf, iar asta pune in pericol sanatatea ochilor. 

 

Sursa foto: Google.com

Teotrandafir.com