Alcoolul etilic, cel pe care il intalnim in bauturile consumabile, este un solvent organic si anorganic. Din punctul de vedere al corpului tau, este cel mai puternic solvent din corp, pe locul 2 fiind apa. 

 

 

 

 

 

Alcoolul este doar pentru oamenii care isi permit sa piarda cativa neuroni. Cu ce membrane celulare intra in contact, in functie si de cantitate, alcoolul interactioneaza chimic si dizolva sau destabilizeaza, deci afecteaza celula respectiva. Noroc ca ne regeneram incontinuu si nu simtim. Iar peretii intestinali se regenereaza cel mai abitir dintre toate organele. O data la 3 zile.

 

 

 

 

De ce crezi tu ca te “arde” asa pe esofag cand consumi alcool?  Ca te curata de celule pe esofag si pe tot tractul intestinal atins de alcool. De aici si senzatia de arsura. Unde mai pui ca alcoolul, avand o molecula foarte mica, se absoarbe si ajunge instant in corp prin mucoase, incepand cu gura, continuand cu esofagul,  apoi 20% se absoarbe direct din stomac, iar restul foarte rapid in intestine.

 

 

 

 

Ficatul trebuie sa repare oalele sparte. Hai sa ajungem si la slabit, pentru ca daca rinichii si ficatul nu te impresioneaza, burtica potentata de alcool cred ca nu iti e indiferenta.

 

 

 

 

 

Alcoolul produce efect inflamator la nivel intestinal si potenteaza depunerea de grasimi fix in aceasta zona. De aceea, una din caile primare de a da jos burta este de a alcaliniza alimentatia si corpul, astfel incat, prin efectul antiinflamator produs, corpul sa dea drumul la grasimile care jucau inclusiv rol de tampon.

 

 

 

 

Solutia perfecta este sa ai o alimentatie cat mai simpla,  feluri alimentare cat mai putin combinate la masa. Imbunatatirea si corectarea stilului de viata se fac pas cu pas.

 

 

 

Sursa foto: google.com

Perfecte