In trecut, femeile isi doreau sa aiba pigmentul pielii foarte deschis. Era semn ca sunt de vita nobila. In zilele noastre, englezoaicele, spre exemplu, cred ca este foarte posh ca pielea sa nu fie bronzata. Asa ca daca in fiecare vara ti se reproseaza ca nu ai ajuns la mare, te poti justifica spunand ca te ghidezi dupa alte criterii. Dincolo de gluma, sa ai pielea alba chiar este un lucru bun in ceea ce priveste machiajul si noi iti spunem de ce.
Poti alege orice nuanta de fard, crema sau ruj iti doresti daca ai pielea alba
E foarte greu de obtinut acel look foarte senzual cu buze rosii, pielea foarte alba si gene lungi. Daca ai pielea pala, n-ai nevoie decat de un ruj si eventual un mascara. Esti foarte bronzata? Iti trebuie o sumedenie de produse care sa deschida pielea ciocolatie, cum ar fi un fond de ten deschis si multa pudra. Chiar si asa, risti sa se vada ciudat, asa ca cel mai bine apelezi la ajutorul unui make-up artist.

 

In schimb, daca ai pielea alba si vrei sa pari bronzata, e mult mai usor sa te machiezi. Ai grija insa sa nu fie o diferenta foarte mare intre ten si restul corpului. Poti folosi baza de machiaj inchisa, crema autobronzanta, ulei inchis la culoare sau perle bronzante.
Intarzii aparitia ridurilor pentru ca nu te expui mult la soare
Persoanele cu pielea foarte alba stiu cel mai bine cat de importanta este protectia solara, ele fiind consumatorul principal al produselor cu SPF.

 

Prin urmare, ar trebui sa luam cateva lectii de la ei. Soarele le inroseste si le arde pielea foarte repede, asa ca trebuie sa aplice lotiuni si creme cu factor de protectie solara tot timpul. Insa este si o parte buna in aceasta ecuatie.
Cei cu pielea alba nu se expun la soare, ceea ce inseamna ca nu sufera de insolatie. In plus, ceea ce e foarte important de punctat este faptul ca, procedand astfel, se feresc de imbatranirea prematura a pielii, deoarece razele ultraviolete afecteaza celulele cutanate in timp, mai ales la orele amiezii.

Perfecte