Potrivit acesteia, fiecare zona corespunde unui organ. Pentru a afla care este starea ta de sanantate trebuie doar sa vezi ce zona a fetei iti este afectata de acnee. 

 

 

Zonele 1 si 3-  Afectiuni ale sistemului digestiv

Ciocolata si acneea sunt sinonime insa grasimile in exces din alimentatia zilnica pot duce la o explozie a cosurilor pe frunte. Pentru a combate acest lucru, obisnuieste-te sa bei zilnic o ceasca de ceai verde, bogat in antioxidanti, si multa apa.

 

Zona 2- Ficatul

Potrivit Hello Magazine, alcoolul si lactatele sunt vinovate pentru cosurile aparute in aceasta zona a fetei, dar nu este exclus sa fie o reactie a alergiilor rezultate in urma alimentatiei. Consulta-ti medicul pentru a vedea daca ai dezvoltat o intoleranta la unul dintre alimente.

 

Zonele 4,6,8 si 10- Rinichii

Cosurile din apropierea urechilor sau cearcanele sunt semne ale deshidratarii. Ai grija sa te hidratezi pe intreaga perioada a zilei, consumand cel putin 8 pahare de apa pe zi, evitand cafeaua si sarea cat mai mult posibil.

 

Zona 7- Inima

Aceasta zona a fetei este foarte sensibila si trebuie sa ai mare grija cum o ingrijesti. Pentru a scapa de cosurile de pe nas trebuie sa reduci presiunea arteriala a sangelui. Adauga mai multe fructe si legume in dieta ta zilnica, si consulta un doctor daca esti ingrijorat.

 

Zonele 5 si 9 - Probleme ale sistemului respirator

Daca esti fumator afla ca acneea este unul dintre rezultatele acestui obicei. Pentru a combate acesta problema ai grija sa petreci mai mult timp in aer liber.

 

Zonele 11 si 13: Hormonii

Pentru femei aceasta zona indica instabilitate hormonala sau o perioada stresanta. Pentru a rezolva aceasta problema ai grija sa ai o dieta sanantoasa si fa mult sport.

 

Zona 12 - Stomacul

Daca ai avut o perioada in care alimentatia nu a fost tocmai echilibrata, atunci trebuie sa ai in vedere o perioada de detoxifiere sau de adaugare a unor alimente bogate in fibre,

 

Zona 14 - Boala

Cosurile din aceasta zona indica faptul ca te lupti cu o bacterie. Daca te simti obosit, poate fi inceputul unei boli, motiv pentru care trebuie sa bei mai multe lichide si sa iti rezervi mai mult timp pentru odihna

 

Sursa foto: Google.com

Perfecte.ro