Cu toate acestea, trebuie sa se cunoasca efectele nocive ale acestuia asupra pielii. Iata cum iti afecteaza pielea aerul conditionat. Iarna si vara, cand temperaturile sunt extreme, pielea este afectata. Astfel, se poate usca. „Este momentul in care aşa numita bariera cutanata, deci stratul cel mai superficial extern al pielii, işi pierde din competenţe, pielea nu mai este elastica, incepe sa se apere mult mai slab decat atunci cand era hidratata”, a declarat medicul dermatolog Carmen Salavastru, potrivit csid.ro.

 

Pielea uscata poate fi distrusa cu mai multa usurinta de ultraviolete. in plus, apare deshidratarea. „Vara, caldura determina aceste fenomene de perspiraţie prin care pielea pierde apa. in plus, aerul condiţionat este unul din factorii recunoscuţi care usuca foarte tare pielea”, a mai spus medicul dermatolog.

 

"Exista spray-uri cu ape temale. Aceasta pulverizare se face de 2-3 ori pe zi”, a spus Florentina Zaharia, dermatolog. Este bine ca la inceputul zilei sa se aplice creme hidratante inainte de a pleca din casa. Astfel pielea va fi protejata.

 

Iata ce spune dermatologul Carmen Salavastru referitor la aceste creme: ”Ele conţin pe langa subtanţa care ajuta la hidratare şi substanţe care ne protejeaza de efectul ultravioletelor”.„Este bine sa fie dermatologice, sa conţina şi apa termala, şi vitamine – vitamina E in special şi vitamina A -, şi bineinţeles lipide: glicerina şi eventual alantoina”, a spus si dermatologul Florentina Zaharia.

 

Asadar, vara, cand temperaturile sunt foarte ridicate, este bine sa acordam mai multa atentie pielii si sa fie ingrijita corespunzator. Altfel, pot sa apara efecte negative.

 

Sursa foto: Google.com

Teotrandafir.com