Ion Juglea a fost provocat de catre Silvia Petrov sa deguste 8 tipuri de uleiuri presate la rece. Aceste uleiuri sunt nerafinate chimic si sunt obtinute prin presarea mecanica a semintelor. Uleiurile presate la rece au un rol important in alimentatie, mai ales in cadrul unei diete echilibrate si sanatoase. Acestea sunt bogate in acizi grasi polinesaturati, in vitamine, minerale si antioxidanti, avand o actiune complexa si foarte benefica asupra organismului.

 

 

 

 

Preferand consumul de uleiuri presate la rece in locul celor rafinate si al grasimilor de origine animala, se poate preveni imbatranirea precoce, se obtine scaderea colesterolului si a hipertensiunii arteriale, a riscului de accident vascular, se poate preveni aparitia depresiilor, a insomniei, a alergiilor, a constipatiei, a litiazei renale sau biliare. De asemenea, daca sunt consumate in mod echilibrat, uleiurile presate la rece au un efect benefic asupra ficatului, a pielii si sunt foarte utile pentru mentinerea echilibrului hormonal.

 

Efecte benefice ale uleiurilor presate la rece nu pot aparea in cazul uleiurilor rafinate, deoarece in acest caz, extractia din seminte se face la temperaturi ridicate, ceea ce are ca efect inactivarea multora dintre componentele benefice ale uleiului, iar pe de alta parte se folosesc multe substante chimice pentru rafinarea si stabilizarea uleiului care au o serie de efecte nocive asupra organismului.

 

 

 

In video ce urmeaza vezi ce uleiuri presate la rece recomanda specialistul Nicolae Cojocaru si ce beneficii pentru sanatate au fiecare dintre ele:

 

 

Sursa foto: google.com

Perfecte