Majoritatea persoanelor se aleg cu o usoara inrosire a zonei, dupa ce au fost intepate. "Aceasta este o reactie normala. Daca umflatura depaseste 10 cm, este obligatoriu sa va prezentati la medic, pentru ca acesta este semn de infectie", declara pentru Cosmopolitan Dr James Logan.  

 

 

Care este cauza reala a umflaturilor?

 

Nu este vorba despre o reactie alergica, asa cum v-ati fi imaginat. In primul rand, unele intepaturi se irita mai mult la exterior decat altele.  Hainele sau asternuturile contribuie la frecarea zonei si, astfel, se poate produce inflamarea pielii. Cu cat se irita mai mult, cu atat devin mai deranjante, producand mancarime si durere. Este, practic, un cerc vicios. De obicei, intepaturile de pe maini si picioare se irita cel mai mult, tocmai din cauza hainelor care inrautatesc situatia. 

 

 

Pentru reducerea edemului, specialistii ne sfatuiesc sa mentinem pielea curata si sa aplicam comprese reci. Pentru ameliorarea simptomelor, medicul poate recomanda administrarea unor medicamente precum ibuprofen sau antihistaminice.

 

 

Sursa foto: Google.com

Perfecte