Anumite obiceiuri, pe care le are toata lumea, poate duce la agravarea situatiei.

 

1. Virusul herpetic poate fi luat oricand, nu doar iarna. Acesta se transmite prin contact direct (sarut sau sex neprotejat) sau contactul cu obiectele contaminate. Cauzele aparitiei herpesului bucal sunt alergiile alimentare, un sistem imunitar slabit, medicamentele folosite pentru afectiunile autoimune, schimbarile hormonale sau stresul.

 

2. Nu consuma alimente bogate in acizi sau vitamina C. Evita cu orice pret citricele (portocale, mandarine, lamai), dar si rosiile si ananasul. Acestea nu vor face decat sa creasca herpesul, iar senzatia de usturime se va amplifica.

 

3. Arunca produsele pentru buze folosite in perioada in care ai luat herpesul. Scapa de rujurile sau balsamul de buze folosite in preajma contactarii virusului herpetic. Acestea te vor recontamina.

 

4. Pentru a reduce durerea si inflamatia, ia o pastila care sa contina substanta ibuprofen.

 

5. Foloseste cu incredere un balsam de buze cu factori de protectie solara 30 pentru ca soarele usuca buzele, iar problema ta poate fi agravata.

 

  • Consuma cat mai putine alune si ciocolata. Sarea va creste senzatia de usturime, iar ciocolata va stimula virusul herpetic datorita continutului de arginina.
  •  
  • Tinctura cu propolis este recomandata pentru tratarea buzelor afectate de herpes. Poti folosi si un unguent antiviral, insa pentru asta e bine sa intrebi medicul de familie sau farmacistul. Nu orice tip de unguent este potrivit.
  •  
  • Spalarea si curatarea zonei cu frunze de nuc si pelin ajuta la ameliorarea situatiei.
  •  
  • Niciodata sa nu iti acoperi herpesul cu fond de ten. Chimicalele din acest produs cosmetic pot fi daunatoare. Si, cel mai important lucru, evita fumatul pe durata veziculelor si nu iti atinge cu degetul zona in care a aparut herpesul.

 

Sursa foto: Google.com

Teotrandafir.com