Iata cateva dintre cele mai nocive obiceiuri!

 

6 obiceiuri care iti pun in pericol sanatatea inainte de culcare:

 

1. Nu consuma lichide inainte sa te culci si in niciun caz alcool. s-ar putea sa te trezesti de 2-3 ori pentru a merge la baie. Este ideal sa mananci sau sa bei ceva cu 2-3 ore inainte de somn.

 

 

2. Tine departe dispozitivele electronice atunci cand te pui la somn. Lumina ecranelor iti vor deranja odihna. Ele sunt extrem de nocive pentru creier, mai ales luminita albastra de la adaptoare sau de la telefoane.

 

 

3. Nu folosi ceasuri desteptatoare luminoase. Lumina acestor ceasuri este la fel de periculoasa precum cea a dispozitivelor electronice despre care am amintit la punctul doi.

 

 

4. Nu te pune in pat cu picioarele reci. Medicii sustin ca este bine sa le incalzesti inainte. De asemenea, nu te culca imediat dupa ce ai facut baie, mai ales daca ai parul ud. Vei transpira excesiv si risti sa racesti.

 

 

5. Nu citi fix inainte sa te culci. Chiar daca iti face bine si te ia somnul, o sa iti strici ochii si o sa obosesti foarte tare, iar a doua zi nu vei mai avea chef de citit dupa o astfel de experienta.

 

 

6. Nu bea cafea cu mai putin de 3-4 ore inainte sa dormi. Nu de alta, dar iti va fugi somnul si o sa te simti extenuat a doua zi.

 

Sursa foto: Google.com

Teotrandafir.com