Expertii in fertilitate spun ca atunci cand nu exista probleme de ordin medical care sa ii impiedice pe cei doi sa devina parinti, urmatoarele intrebari ii poate ajuta sa ajunga mai repede la rezultatul dorit.

 

1. Cat de stresat(a) esti?

Cu siguranta nu vei vrea sa auzi aceste cuvinte, insa, da, cuplurile care vor sa conceapa un bebe sunt sfatuite sa se relaxeze. Cam greu, mai ales dupa ce au avut mai multe incercari nereusite de a deveni parinti. Totusi, stresul este principala cauza a infertilitatii. Daca nu stii sau nu poti sa te relaxezi singur(a), cere ajutor specializat.

 

2. Faci sex? Atunci cand trebuie? 

Desi nu poti concepe un copil fara sa faci sex, cel putin nu pe cale naturala, exista riscul sa nu faci ce trebuie atunci cand trebuie. Exista mitul ca femeile ovuleaza in a 14-a zi de ciclu menstrual. Ovulatia poate surveni in a 7-a zi sau in a 24-a zi. Daca faci amor numai in preajma celei de-a 14-a zile, sansele sa ramai insarcinata sunt destul de mici. Ca sa iti cresti sansele, fa sex cel putin la fiecare doua zile, incepand din ziua a 7-a si pana in ziua 24 a ciclului menstrual.

 

3. Cand ai fost ultima data in vacanta?

Multe cupluri au reusit sa conceapa un copil in vacanta. Explicatia este simpla: partenerii sunt mai relaxati, fac mai mult sex si ies din rutina.

 

4. Cand ti-ai facut ultima data analizele?

Chiar daca ti-ai mai facut niste analize acum X ani, asta nu inseamna ca esti ferit(a) de riscuri. In cazul in care nu ramai insarcinata, este recomandat sa repeti testele medicale la fiecare 6 luni pentru a te asigura ca nu a intervenit ceva. Acest lucru este valabil chiar daca ai deja un copil pe care l-ai conceput si nascut fara complicatii.

 

5. Cat de bine dormi?

Lipsa somnului iti poate da peste cap ceasul biologic si poate cauza probleme de fertilitate. Asigura-te ca dormi cel putin 8 ore pe noapte.

 

6. Ce mananci?

Esti ceea ce mananci, nu? Daca nu consumi suficiente elemente nutritive care sa-ti asigure sanatatea corpului, cu atat mai putin va reusi corpul tau sa sustina o sarcina. Renunta la alimentele procesate, zaharurile procesate, sucuri, alcool, junk food si tigari.

 

Sursa foto: Google.com

Sfatulparintilor.ro