Infectii si boli ale tractului respirator superior


Conform specialistilor, avem tendinta de a ne imbraca, cel mai adesea, necorespunzator. Nu purtam suficiente straturi sau purtam prea multe, astfel incat corpul ni se supraincalzeste sau sufera de frig. Acest lucru poate afecta raspunsul imun si poate declansa infectii ale cailor respiratorii superioare.

 

Atunci cand temperaturile fluctueaza, este cel mai recomandat sa ne imbracam in straturi usoare, pentru a fi protejati de temperaturile scazute dimineata si noaptea, avand totusi abilitatea de a elimina aceste straturi in momentele calde ale zilei.

 

 

Probleme cronice ale sinusurilor si gatului


Instalatiile de incalzire si aer conditionat incearca sa tina pasul cu temperaturile fluctuante, iar sistemele de incalzire si racire alternante rapid pot dezumidifica aerul. Aerul dezumidificat care contine polen, praf si mucegai poate accentua problemele severe si cronice ale sinusurilor si gatului, motiv pentru care este important sa schimbam filtrele de incalzire si aer la fiecare sase luni. Medicii recomanda, de asemenea, achizitionarea unui umidificator pentru a avea nivelul de umiditate optim.

 

 

Astmul sezonier si bronsita declansate de aerul rece

 

Aerul rece poate declansa astm bronsic sezonier sau bronsita. Persoanele care au aceste afectiuni ar trebui sa fie pregatite sa utilizeze un inhalator sezonier pentru a evita episoadele severe si cronice de tuse. Exista un raspuns fiziologic la aerul rece, care determina caile respiratorii sa se inchida si sa se stranga, afirma specialistii. Daca suferi de astm, acest tip de vreme poate fi periculos. Vei vedea o multime de oameni care au bronsita, tuse, respiratie suieratoare si dificultati de respiratie la temperaturi scazute, motiv pentru care trebuie sa fii putin mai atent la controlul sanatatii pulmonare.

 

 

Focare de raceala si gripa


Pe masura ce vremea se imbunatateste temporar, oamenii, mai ales copiii, vor sa iasa afara pentru a se bucura de temperaturi blande dupa o iarna rece. Daca o persoana este bolnava, deja se va crea un adevarat focar al respectivei boli, infestand, cel mai probabil, majoritatea celor aflati in mediul respectiv.

 

Atunci cand facem parte din grupuri mai mari, trebuie sa fim putin mai atenti la igiena mainilor si sa ne acoperim gura si nasul atunci cand stranutam sau chiar cand are loc un stranut in jurul nostru, avertizeaza specialistii. De asemenea, este important sa se curete frecvent spatiile comune pentru a controla raspandirea infectiilor.

 

 

Sursa foto: google.com 

csid.ro