In varsta de 41 de ani, artista a fost nevoita sa plateasca autoritatilor spaionle taxe in valoare de aproape 18 milioane de lire sterline, asta dupa ce a fost avertizata ca este urmarita penal pentru fraude fiscale.


Se pare ca partenera de viata a fotbalistului Pique a platit o suma exorbitanta pentru o datorie fiscala din 2011, autoritatile cerand procurorilor sa analizeze veniturile divei intre 2011 si 2014. Shakira ar fi ocolit plata taxelor corespunzatoare, iar acum a platit 17,65 de milioane sterline pentru anul fiscal 2011 si ar putea lansa un recurs impotriva solicitarii biroului fiscal.

 

 

Presa spaniola titreaza ca artista ar fi incercat sa evite plata impozitelor in Spania, timp de trei ani, depunand banii proveniti din drepturi de autor in conturi bancare ascunse in Malta. Fiscul spaniol a dus in discutie faptul ca artista locuia in perioada indicata, respectiv 2011-2014, in Spania, deci ar trebui sa plateasca catre statul spaniol taxele adiacente veniturilor, fie ele dobandite in afara teritoriului spaniol. Shakira inca se afla in curs de cercetare asupra declaratiilor sale fiscale pentru urmatorii trei ani.

 

 

Sursa foto: Google.com

okmagazine.ro