"O femeie din opt sufera de cancer la san. Astazi, sunt eu", a postat pe Twitter actrita de 56 de ani, care a castigat in septembrie cel de al optulea premiu Emmy pentru cea mai buna actrita intr-un serial de comedie, al saselea obtinut pentru rolul Selina Meyer din "Veep", un record.

"Vestea buna este ca pot conta pe cel mai magnific cerc familial si de prieteni de sustinere si de atentie, precum si pe o asigurare de sanatate fantastica prin intermediul sindicatului din care fac parte", a adaugat ea.

 


"Vestea proasta este ca nu toate femeile sunt atat de norocoase, deci sa ne luptam impotriva tuturor formelor de cancer si sa facem din asigurarea medicala universala o realitate", a mai scris actrita.

 


Sistemul de sanatate american leaga, in cazul majoritatii americanilor, asigurarea de locul de munca, existand puternice disparitati.
Julia Louis-Dreyfus este cunoscuta pentru militantismul sau, in special in favoarea cauzei femeilor. in fotografia de pe contul sau de Twitter, ea poarta acum celebra "pussy hat", o palarie roz cu urechi de pisica devenita simbolul opozitiei fata de presedintele Donald Trump.

Mai multe celebritati au ales, in ultimii ani, sa faca public faptul ca sufera de cancer la san, precum cantareata Sheryl Crow sau actrita Cynthia Nixon ('Sex and the City'), pentru a determina femeile sa mearga la controale pentru depistarea bolii.

in 2013, Angelina Jolie a dezvaluit ca a suferit o mastectomie dubla pentru a preveni orice risc de cancer, intrucat stia ca in cazul ei exista un risc ridicat din cauza ereditatii sale.

 

A1.ro