In familiile lor natura a fost generoasa la capitolul aptitudini muzicale sau actoricesti. Sunt frati si impart frateste si celebritatea. Iata cei mai cunoscuti frati si cele mai faimoase surori din showbizul de la noi. 

 

Irina si Anatol Bivol


Sunt poate unii dintre cei mai cunoscuti si indragiti frati din showbiz, fiind alaturi chiar de la debutul lor in muzica, care a avut loc la sfarsitul anului 1990 si pana in prezent. Anatol este fratele mai mare, iar Irina este al treilea copil in familie. Cei doi mai au doua surori. Desi parintii si-au dorit  pentru acestia alte profesii,  Anatol chiar inscriindu-se initial la medicina, se vede ca muzica le-a fost mai aproape de suflet. 

 

 

Daniela si Roman Burlaca

 

Cei doi frati talentati vin dintr-o familie in care tata e muzician, iar mama e regizoare, parintii fiindu-le mentori si critici in acelasi timp. Acestia nu au putut sa-i faca fiicei lor un cadou mai pretios decat lasandu-i drept mostenire chiar teatrul pe care l-au infiintat - Geneza Art. Aici si-a castigat Daniela Burlaca celebritatea, venind cu o noua viziune asupra teatrului de la noi si punand in scena piese care se bucura de mult succes. I-a calcat pe urme si fratele ei mai mic, Roman Burlaca, care a luat cu asalt domeniul cinematografiei, devenind unul dintre cei mai cautati regizori de videoclipuri de la noi, dar si de peste Prut. 

 

 

Nicu si Mihai Tarna


Pe Nicu Tarna il cunoastem ca actor si interpret, mai putin insa stim despre fratele sau, Mihai Tarna. Acesta este regizor si scenarist. In 2001 s-a stabilit  la Paris, acolo activand ca profesor de teatru si cinema. Cei doi frati au lansat anul trecut la Chisinau  scurtmetrajul "Rezilienta", film ce a dat startul unei colaborari dintre cinematografia moldoveneasca si cea franceza. 

 

 

Alexandru, Ionel si Adrian Manciu

 

 In familia Manciu toti si-au gasit drumul in lumea muzicii. Pe Alexandru il vedeam de mic pe la diverse concursuri muzicale, castigandu-si faima in urma proiectului Fabrica de staruri 2. I-a calcat frumos pe urme si fratele sau mai mic, Ionel, care a ales insa muzica clasica. Violonistul isi face studiile acum la Londra. Acestia mai au insa un fratior, Adrian, in clasa a sasea si care pare hotarat sa o ia tot pe calea  muzicii. Acesta canta cu vocea, dar si la vioara precum  fratii sai mai mari. 

 

 

Vitalie si Vasile Advahov

 

Descendenti dintr-o familie de lautari, fratii Vitalie si Vasile Advahov sunt de mai bine de un deceniu la carma uneia dintre cele mai apreciate orchestre de muzica populara de la noi – Orchestra Fratilor Advahov.  Debutul lor a fost de mare succes, lansandu-se cu CD-ul "Lume, nu ma judeca", inregistrat cu Zinaida Julea. Acestia se bucura de un mare succes nu doar acasa, ci si peste hotare, cantand cu mari interpreti din Romania.

 

 

Marcel, Veaceslav si Edgar Stefanet

 

Din vita de lautari se trag si fratii Stefanet. Marcel, Veaceslav si Edgar Stefanet continua traditia de familie si folclorul intr-o viziune moderna, lansand in anul 1999 un proiect original de muzica folclorica instrumentala. Marcel si Veaceslav canta la vioara, iar Edgar - la acordeon. Cei trei frati au colaborat si au semnat numeroase orchestratii pentru interpreti din Republica Moldova si din Romania, iar in acest an, Ministerul Culturii le-a acordat  Premiul "Gavriil Muzicescu" in domeniul muzicii.

 

 

Surorile Osoianu

 

Putini sunt cei care le cunoaste pe fiecare dintre ele, toti insa stiu de surorile Osoianu. Cele cinci surori, Ileana, Iulia, Valentina, Romela si Maria, au format un ansamblu folcloric, avand in repertoriu colinde si cantece pascale deosebite. De asemenea, surorile Osoianu au colaborat cu formatia  Zdob si Zdub, la cateva piese. Acestea au si un frate mai mic, Alexandru.

 

 

Cleopatra si Cezar

 

Si familia Stratan este doldora de talent. Cu Cleopatra am facut cunostinta inca la trei ani, atunci cand micuta a scos primul ei album si a sustinut primul concert, ceea ce a facut-o faimoasa si i-a adus 6 recorduri mondiale, dar nici fratele ei mai mic, Cezar, nu s-a tinut departe de lumina reflectoarelor. Acesta stie sa cante la 6 instrumente, printre care chitara si tobe. Anul trecut, cei doi frati au lansat si o piesa impreuna – “Mami”, iar tatal lor, Pavel Stratan, planifica sa scoata si un album de familie. In aceasta vara Cleopatra a avut o revenire spectaculoasa cu piesa “Te las cu inima”, o continuare a celebrei melodii “Ghita” care i-a adus succes. 

 

 

Ian si Tyana

 

Un duet nonconformist este cel al fratilor Ian si Tyana. Desi sunt frate si sora, cei doi au socat cu videoclipuri in care apar in ipostaze fierbinti, de indragostiti, ceea ce le-a adus critici dure, dar, totodata, i-a facut unul dintre cele mai excentrice aparitii din showbiz. De curand, Ian s-a lansat solo si a dat-o pe manele.

 

 

Valentina si Lidia Nafornita

 

Si soprana Valentina Naforniata are o sora la fel de frumoasa si talentata. Aceasta este mai mica cu 3 ani, si, desi a studiat dansul si vioara, a devenit make-up artist si s-a afirmat in domeniul design-ului vestimentar. Lidia este creatoarea multor tinute purtate de Valentina pe cele mai mari scene ale lumii. 

 

 

Mariana si Alexandru Sura

 

Mariana Sura nu este unicul talent in familia ei. Interpreta mai are un frate, Alexandru. Acesta canta de mai bine de 25 de ani la tambal.  Tamara si Victor Sura, parintii celor doi, sunt muzicieni si ei si si-au dorit sa-si vada copii dansatori. Cei doi insa le-au calcat pe urme.  

 

 

 

Sursa:facebook.com, google.com, osearaperfecta.md


Perfecte