Cantaretul din Ucraina, Eduard Romanyuta, ne va reprezenta in acest an la Eurovision, la Viena, in urma votului juriului si a spectatorilor, in proportie de 50 la 50.

 

 

 

Eduard Romanyuta a acumulat 10 puncte de la juriu (84 puncte de la toti membrii juriului), si a fost cel mai votat de public, obtinand 12 puncte (13.500 de voturi). In punctajul total, acesta a obtinut 12 puncte si a iesit invingator.

 

 

Eduard s-a nascut pe 23 octombrie 1992 si este cunoscut in Ucraina, unde a participat si a castigat mai multe concursuri de muzica. Interpretul a incercat de trei ori sa reprezinte Ucraina la concursurile Eurovision.

 

 

 

 

 

In anul 2011 a participat cu piesa "Berega" si s-a plasat pe locul 7 din 19 participanti.

 

 

In 2012 a ajuns pe locul 5 din 21, cu piesa "I'll never let go".

 

 

In 2013 a avut cel mai bun rezultat, plasandu-se pe locul 3 din 20, cu piesa "Get Real With My Heart".

 

 

Artistul a cantat de mai multe ori alaturi de trupa TATU.

 

 

 

In acest an Eduard a hotarat sa-si incerce norocul la Eurovision Moldova, cu piesa "I want your love", despre care cantaretul a spus ca reprezinta o poveste din viata sa, si anume sa-si gaseasca dragostea.

 

 

 

 

Despre controversele pe care le-a starnit in urma  castigarii Eurovision 2015 si nemultumirii multor artisti, Eduard a spus: "E treaba lor, vor primi asta sau nu, asa s-a intamplat, oamenii au crezut si oamenii au votat."

 

 

 

 

"Voi face tot posibilul sa aduc Eurovisionul aici, in Moldova. La Viena voi merge cu ambele drapele, atat cel moldovenesc, cat si cel ucrainesc. Nu voi supara pe nimeni." a mai adaugat el.

 

 

 

Anterior Eduard a mai declarat ca ii pare rau ca Ucraina nu va participa in acest an la Eurovision, dar afland ca Moldova accepta participanti din alte tari, a hotarat sa-si incerce norocul. 

 

 

Sursa foto: eduardromanyuta.com

Perfecte