A primit zece premii Oscar, un record pe care l-a detinut timp de douazeci de ani, pana la aparitia lui „Ben-Hur”, in 1960. In orice caz, ”Pe aripile vantului” se afla in topul celor mai romantice filme realizate vreodata, iar starurile din distributie vor fi pentru totdeauna memorate.

 

 

Din pacate, in prezent, un singurul membru din rolurile principale mai este in viata. Este vorba despre legendara Olivia de Havilland, una dintre cele mai longevive actrite de la Hollywood. Ea a implinit acum patru luni venerabila varsta de 102 ani, iar fanii sunt absolut incantati ca pot fi contemporani cu o asemenea stea.

 

 

In celebra pelicula, Olivia a jucat-o pe cumnata lui Scarlet O’Hara (jucata magistral de Vivien Leigh), intitulata Melanie Hamilton Wilkes. Pentru acest rol, Olivia a fost nominalizata la premiile Oscar, insa i-a scapat trofeul printre degete. Cativa ani mai tarziu, celebra actrita castiga, intr-adevar, mult ravnita statueta, insa pentru personajul din ”To Each His Own”. Ba mai mult, al doilea Oscar s-a alaturat colectiei sale in 1950, gratie rolului din ”The Heiress”.

 

 

Anul trecut, pe cand avea 101 ani, Regina Elisabeta a decorat-o cu cea mai mare distinctie, ”Dame Commander of the order of the British Empire”, pe care ea a primit-o cu multa caldura: ”Sa primesc aceasta onoare acum in pragul celor 101 ani, este cel mai frumos cadou aniversar”.

 

 

In prezent, Olivia locuieste in Franta, intr-o vila luxoasa, cu gradini bogate, in care ii place sa stea si sa citeasca. Cat despre starea ei de sanatate, starul din ”Pe aripile vantului” se simte extraordinar. Este la fel de frumoasa ca pe vremuri.

 

 

Sursa foto: Google.com

OK!