Acum 6 ani, Cristina Cosmovscaia a luat titlul de Miss Simpatia Publicului si Miss Cleopatra. Dar visul ei cel mai mare nu putea fi implinit luand titluri la concursurile de frumusete. Moldoveanca si-a dorit sa zboare, la propriu. A zburat in Emirate.

 

Asa s-a facut ca dupa ce s-a obisnuit un pic cu viata din Dubai, cu prima ocazie a aplicat la un job de stewardesa. 

 

P: De cat timp zbori?

C: Am devenit stewardesa acum 4 ani, dar si acum, dupa atata timp petrecut la bordul unui avion, fiecare zbor imi da o dispozitie buna, pentru ca ador ceea ce fac. 

 

 

 

P: Cum ai ajuns insotitoare de bord?

C: Cand am ajuns in Dubai deja aveam un contract de munca, urma sa lucrez in calitate de vanzator consultant intr-un mall din oras. La primul job nu m-am retinut prea mult si la scurt timp am aplicat la jobul care mi-a daruit sansa sa-mi implinesc visul: de a calatori si de a-mi face prieteni peste tot in lume.

 

P: Cat timp a durat cursul de pregatire?

C: Trainingul de pregatire a durat 5 saptamani, timp in care am trecut un curs intensiv care s-a petrecut in limba engleza. Pe parcursul acestuia se desfasoara o pregatire teoretica si practica in domeniul aviatiei civile iar la finalul trainingului cursantii dau examene si pot incepe.

 

P: Cum trebuie sa fie o femeie care isi doreste sa fie insotitoare de bord la o companie din Emirate?

Un candidat perfect trebuie sa cunoasca engleza, sa fie pozitiv, sa posede abilitati excelente de comunicare, sa demonstreze ca poate munci sub presiune si ca se poate usor incadra in echipa. De asemenea este important sa aiba un aspect fizic ingrijit, o sanatate de fier si este obligatoriu sa poata innota, si desigur sa fie deschis spre un program de munca flexibil.


P: Ai colegi, insotitoti de bord, barbati?

C: Sansele de a lucra in aviatie sunt deopotriva egale pentru ambele sexe, dar pana la o anumita varsta.

 

 

P: Cum te intelegi cu echipa cu care lucrezi?

C: Exista o traditie, care este si o procedura obligatorie: inainte de fiecare zbor, un insotitor de bord face cunostinta cu colegii, deoarece de fiecare data sunt diferiti. Dupa aceasta se pot considera o echipa. Dat fiind faptul ca lucrez in domeniu de mai multi ani, deja ii cunosc pe toti si ne bucuram de fiecare data sa ne revedem, devenind amici, chiar daca se poate intampla sa formam aceeasi echipa de doar doua ori in patru ani. 

 

P: Nu ai probleme cu somnul?

C: Somnul, respectiv odihna este un aspect extrem de important, chiar obligatoriu, astfel mereu am grija sa dorm atata timp cat mi-o cere organismul. 

 

P: Ce zici de zilele libere? 

C: Din fericire o insotitoare de bord dispune de multe zile libere, care sunt suficiente pentru a ma ocupa de propriile interese. Ador sa fac sport, frecventez sala de cel putin de trei ori pe saptamana, atat pentru intarirea organismului cat si pentru mentinerea aspectului fizic la nivel. 

 

 

 

Cristina a vizitat peste 30 de tari si 50 de orase, acumuland in peste 4 ani de cand este insotitoare de bord, aproximativ 3400 de ore de zbor. Astfel moldoveanca inca isi mai traieste visul.

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: Arhiva personala.

Perfecte