Franta a invins aseara Croatia cu scorul 4-2, in finala Cupei Mondiale, care s-a desfasurat in Rusia. Partida a fost arbitrata de argentinianul Nestor Pitana. Desi se afla in vacanta, in Turcia, Corneliu Botgros a urmarit meciul si a sustinut nationala Croatiei. Iata ce ne spune violonistul despre partida.

 

 

 


Ce impresii ai despre meciul de ieri?


Finala a fost foarte frumoasa si interesanta dupa parerea mea. Multe goluri, exact ceea ce isi doresc amatorii de fotbal. 

 

A castigat Franta pe drept sau nu?


Franta a castigat meritat. Echipa este bine organizata tactic dar si cu un potential fizic de invidiat. 

 

 

 

Ce crezi despre evolutia Croatiei?

 

Echipa Croatiei a surprins placut la acest Mondial! Are o generatie de Aur, as zice eu. Toti jucatorii joaca la echipe de top in Europa. Au meritat sa ajunga in finala!

 


 

 

Care a fost cel mai bun jucator din partida?

Cel ma bun la croati probabil a fost Luca Modric, la francezi - Kylian Mbappe.

 


 

 

Crezi ca Modric a fost la cel mai inalt nivel?


Luca Modric este liderul si capitanul Croatiei. Evident ca a fost cel mai bun pe parcursul campionatului. Ieri probabil ca si-a spus cuvantul si oboseala fizica. Jucand si la Real Madrid, a avut un sezon foarte greu. Oricum, Modric cred ca a fost cel mai bun jucator la Mondiale 2018.

 


 


Crezi ca trebuia de acordat penalty sau nu?

 

Penalty? E la discretia arbitrului. Din spusele unor analisti sportivi, arbitrul nu trebuia sa dicteze penalty la acea faza pentru ca mingea nu avea traiectorie spre poarta. In fine, nu cred ca acest penalty pune sub semnul intrebarii victoria Frantiei.

 


 

 

Amintim ca scorul a fost deschis in minutul 18, prin autogolul lui Mandzukic, dupa o centrare de pe dreapta a lui Griezmann. Croatii au luptat si au egalat 9 minute mai tarziu, prin sutul lui Perisic de la marginea careului de 16 metri, in diagonala. La scurt timp, Franta a primit un penalty cu ajutorul VAR, dupa un hent comis de Perisic in careu. Griezmann l-a transformat, iar scorul pauzei a fost 2-1.

 

 

In repriza a doua, Franta a lovit pe contraatac, iar Pogba si Mbappe au marcat in minutele 59 si 65. Mandzukic a redus din handicap 4 minute mai tarziu, dupa un cadou facut de Lloris, care a pierdut mingea in careu. 4-2 este scorul final, iar Franta se bucura de un trofeu mondial cu nationala dupa 20 de ani.


 

Sursa foto: Facebook.com/CorneliuBotgros; google.com

Perfecte