In ultima perioada, animalele de companie au devenit deja un trend in randul vedetelor. Daca majoritatea celebritatilor aleg sa aiba acasa un caine sau la o pisica, Christina, stabilita de 5 ani in SUA, a ales sa domesticeasca o iguana.  

 

Curioase sa aflam cum a decis artista sa isi procure o iguana si cum e sa ai acasa o asemenea fiinta deosebita, am contactat-o pe actrita, iar roscata a vorbit cu mare bucurie despre animalutul ei de companie.  

 

Cum ai decis sa-ti iei o iguana?


Eu tare vroiam un animal, aici traiesc singura. Unica problema este ca aici nu poti avea foarte mult timp animale in cladiri,  se numeste -  "No pet policy". Eu cand am inchiriat acest apartament l-am intrebat pe manager daca se poate cel putin o iguana si raspunsul a fost da, deoarece  ea nu face zgomot si traieste in terariu. Numai ca dupa doua zile eu nu am rezistat si l-am lasat sa se plimbe prin apartament.

 

 

 

 

 

 

2.  De ce ai ales anume iguana, si nu altceva? 


Mie de mult imi place cultura fantasy si iguana foarte mult seamana cu un dragon. Deoarece cainii si pisicile sunt interzise in apartament, am decis sa-mi iau un dragon. Ştiam ca iguanele sunt cu totul diferiti si am adunat mai multa informatie. Ele sunt foarte linistite, nu fac zgomot deoarece nu au voce. 

 

 

 

 

 

 

3. Cat de greu este sa ai grija de o iguana, ce anume trebuie sa faci pentru cresterea ei?


Aici este mult mai usor, deoarece in California e foarte cald si mult soare. Lor le trebuie o temperatura anumita ca sa fie sanatoase. Tot necesara pentru ele este si vitamina D3, care aici primim de la soare ca sa proceseze calciul. Din punct de vedere al alimentatiei, iguanele sunt vegetariene. Iguana mea prefera salata (letuce) pentru fiecare zi, insa m-a stradui sa ii dau si alte legume si fructe. Adora mango, daca simte mirosul fuge de parca nu a mancat o saptamana.

 

 

 

 

Cel mai greu o fost sa ne imprietenim. Iguanele nu au parinti care ar trebui sa aiba grija de ele dupa nastere, astfel nu au acest instinct ca cineva trebuie sa le fie alaturi. La inceput, ea fugea can ma vedea, insa a trecut ceva timp pana cand a inceput sa capete incredere in mine.  Eu nu fortam nimic, doar asteptam ea sa se simta comod. Acuma daca vede ca ma apropii, inchide ochii si asteapta sa o netezesc.

 

 

 

 

 

 Eu stiu ca multi cred ca iguanele nu au emotii, dar asta e gresit. Daca eu stau acasa ea vine si se culca alaturi si sta cu mine pana cand eu nu ma duc. Apropo, seamana foarte mult cu pisicile!

 

 

 Sursa foto: arhiva personala

Perfecte