″Liliane Bettencourt a murit in aceasta noapte in locuinta ei. Ar fi implinit 95 de ani la 21 octombrie. Mama a plecat in pace”, a scris fiica ei, Françoise Bettencourt Meyers, intr-un comunicat, citat de Dailymail. Cu o avere estimata la aproape 40 de miliarde de dolari de revista americana Forbes in 2017, dna Bettencourt era cea mai bogata femeie din lume si ocupa locul 14 in topul celor mai bogati oameni din lume. Afectata de Alzheimer, plasata sub tutela, ea s-a retras de pe scena publica din 2012, an in cursul caruia a parasit consiliul de administratie al L’Oréal si orice rol de conducere in cadrul grupului. intr-un comunicat separat, CEO-ul L’Oreal, Jean-Paul Agon, si-a exprimat “imensa tristete” dupa anuntarea mortii dnei Bettencourt. 

Nascuta la 21 octombrie 1922 la Paris, Liliane a fost crescuta in rigoare, printre dominicani. Mama sa, pianista, a murit cand ea avea cinci ani. Zece ani mai tarziu si-a terminat primele stagii la L’Oréal. Dna Bettencourt se considera depozitara a activitatii tatalui sau, Eugene Schueller, fondator al companiei.

In ultimii ani, numele sau a fost asociat cu un foileton judiciar, in timpul caruia unii dintre apropiatii sai care au profitat de starea de sanatate mintala precara si de averea miliardarei, au fost condamnati pentru ″abuz de incredere″⁣. Liliane Bettencourt fost implicata in Franta si intr-un scandal de evaziune fiscala si de finantare ilegala a campaniei electorale a fostului presedinte Nicolas Sarkozy. 

Click.ro