Are ceva vioi si rusesc in felul ei de-a fi. Anna Lesko traieste artistic. E inconjurata de ta­blouri, picturi ale sale. si vorbim aici doar despre tablouri. Asa­dar, Anna Lesko, la ea acasa, in propriul tablou.

 

 

 

Cum erai, Anna, cand ai venit in Romania si cum esti acum?

Anna: Ce grea e intrebarea. Sunt schimbata. Cand am venit in Ro­mania aveam 18 ani aproape. Am inceput scoala aici. Am facut Facultatea de Drept. Asta m-a ajutat mult sa ma integrez. Sa invat limba romana. N-o stiam cand am venit.

Pai si voiai sa ajungi avocata sau voiai sa devii celebra?

Celebra, nu. Am inceput cu scoala, dar nu ma vedeam avocata. Apoi mi s-a deschis apetitul acesta. Am avut o profesoara buna, se numeste Ela Manolescu. Ea a venit cu doua dictionare, eu cu unul. Ea m-a invatat sa vorbesc romaneste.

Dar e acest obicei al celor din Republica Moldova de a-si dori sa vina in Romania?

Mai nou. inainte nu-si doreau, cel putin in perioada in care am ajuns eu aici. Chisinaul era impartit intre rusi si moldoveni. Eu eram dintre rusi.

 


 

Si de ce ai venit la Bucuresti si nu te-ai dus la Moscova?

 M-am tot intrebat si eu de ce m-a adus destinul aici…Odata ajunsa aici, la un moment dat ai inceput sa canti.

Simti ca lui Irinel Columbeanu ii esti datoare?

Asa mi-a ramas in minte, ca el te-a promovat la inceput.Nu, nu simt deloc asta. si nu-mi place sa fiu ipocrita. Ma ener­veaza oamenii care se straduiesc sa transmita un gand bun, dar gandesc altfel. Nu-mi plac oamenii ipocriti. Astazi ceea ce sunt se datoreaza mie, bunului Dumnezeu, parintilor si catorva prieteni. E adevarat, candva el a reprezentat o rampa de lansare. Cu totii am avut asa ceva. Un prieten care te-a inspirat, o mama care a insistat. Acesta a fost rolul lui. Dar, pe de alta parte, eu am muncit si muncesc. El a avut o oportunitate si mi-a deschis un drum.

 


 

 El ti-a dat ideea sa canti sau cum s-a intamplat?

Nu, nu, nu! A luat viata ideea asta odata cu noi, cu cercurile de oameni in care eram. Mi-au spus multi ca, per total, as putea sa formez un produs bun. Ca si asta conteaza, nu doar cum canti, ci ce poti sa transmiti. Ce poti sa transmiti pe scena, in poze, intr-un interviu si tot asa. Toate aceste detalii formeaza un buchet pe care-l mirosi si-ti place. Asa s-au gasit oameni care sa ma sfatuiasca pe parcurs. si mi-am dezvoltat latura aceasta artistica. Oricum, mama canta, tata canta, nu profesionist, cum e familia tatalui copilului meu, familia lui Adrian. Ei au conservatoare facute. in familia mea e mai mult o pasiune. Oricum, la Chisinau toata lumea canta.

 

 

 

Noi, toti, barbatii care am privit cu admiratie spre Anna Lesko, ne-am intrebat cum va fi cel care va ramane in mintea si sufletui ei. Ce caracteristici va avea, ce calitati, cum este omul acesta?

 Eu sunt de parere ca nimic nu este batut in cuie. Traiesc in prezent o relatie foarte frumoasa, plina de sentimente bune si mai putin bune. Asa este intr-o relatie. Te mai si lupti. N-am visat niciodata la un barbat cum este, sa zicem, Adrian. El n-a fost un criteriu, sa spun ca el e ceea ce am cautat.

 

Te-a schimbat celebritatea, Anna?

Nu cred. Poate dacă m-ar fi schimbat în rău, aş fi avut amendamente din partea prietenilor.

 Sursa foto: Facebook.com/AnnaLesko

 

Te-a schimbat celebritatea, Anna?

Nu cred. Poate dacă m-ar fi schimbat în rău, aş fi avut amendamente din partea prietenilor.

Okmagazine.ro