Actrita si-a facut aparitia intr-o superba rochie albastru-navy, cambrata, care a avantajat-o din toate punctele de vedere. Tinuta ei este creata de Roland Mouret si costa aproape 1700 de euro.  Angelina si-a completat look-ul cu o pereche de pantofi eleganti nude, iar machiajul a fost unul simplu, foarte natural.

 

 

Actrita americana Angelina Jolie a criticat ”nationalismul deghizat in patriotism”, intr-un discurs plin de pasiune, pe care l-a sustinut, miercuri, la sediul ONU din Geneva, in cadrul turneului ei umanitar prin Europa, informeaza revista People.

 

 

 

 

Actrita si activista americana, care detine titlul de Trimis Special al Inaltului Comandament al ONU pentru Refugiati (UNHCR) din 2012, a sustinut un discurs plin de pasiune, miercuri, la Geneva, in care a cerut oamenilor ”sa tina in viata flacara internationalismului” si a avertizat in legatura cu intensificiarea ”unui val de nationalism deghizat in patriotism”. 

Vedeta americana a sustinut acest discurs in cadrul unei serii de evenimente anuale pe care ONU le organizeaza in memoria lui Sergio Vieira de Mello, un activist umanitar care a fost ucis in Irak in timpul bombardarii biroului ONU din Bagdad in 2003. 

 

 

”Sunt mândra ca sunt americanca si sunt o internationalista”, a spus renumita actrita in discursul ei. ”Cred orice persoana care este dedicata drepturilor omului este astfel. Asta inseamna sa vezi lumea cu o anumita corectitudine si umilinta si sa isi recunosti propria conditie umana in dificultatile cu care se confrunta ceilalti. Provine din dragostea pentru o tara, dar nu pe seama altora. Din patriotism, nu din nationalism obtuz. Iar o natiune puternica, la fel ca o persoana puternica, ii ajuta pe ceilalti sa se ridice si sa fie independenti”, a adaugat Angelina Jolie. 

 

”Daca guvernele si liderii politici nu mentin in viata flacara internationalismului astazi, atunci noi, cetatenii, trebuie sa facem acest lucru. Asistam la intensificarea unui val de nationalism, deghizat in patriotism, si la reaparitia unor politici care incurajeaza frica si ura fata de ceilalti”, a avertizat vedeta americana.

 

Angelina Jolie nu s-a referit in mod direct la presedintele american Donald Trump, a carui administratie a anuntat ca isi va revizui politica de finantare pe care o are fata de ONU si participarea sa in Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

 

”Asistam in aceste zile la multa ura fata de refugiati, fata de straini, iar acest sentiment este cauzat de ignoranta, fiind adeseori alimentat chiar de catre politicieni”, a mai spus Angelina Jolie. 

 

 

 

”Vedem cum anumiti politicieni sunt alesi in functiile lor in parte pe baza nerespectarii institutiilor si acordurilor internationale. Am auzit anumiti lideri politici vorbind ca si cum unele dintre cele mai mari realizari ale noastre ar fi de fapt cele mai mari poveri ale noastre”. 

 

Angelina Jolie a desfasurat o activitate intensa in ajutorarea refugiatilor si, recent, a publicat un editorial in cotidianul The New York Times, intitulat ”Refugee Policy Should Be Based on Facts, Not Fear” (”Politica fata de refugiati ar trebui sa se bazeze pe fapte, nu pe frica”), la doar câteva zile dupa ce presedintele Donald Trump a semnat un ordin guvernamental prin care a interzis accesul pe teritoriul Statelor Unite pentru turistii si imigrantii din Siria si alte tari din Orientul Mijlociu.

 

 

 

In discursul ei, vedeta americana a vorbit si despre sentimentul de insecuritate, care devine tot mai pregnant in lume, si a avertizat in legatura cu discursurile unor politicieni care critica organizatiile internationale precum ONU si incita populatia sa se teama de internationalizare.

Vedeta americana se afla in aceasta saptamâna in Europa unde sustine mai multe prelegeri despre activitatea sa in domeniul actiunilor umanitare. Angelina Jolie a participat la o sesiune organizata de British Foreign and Commonwealth Office la Londra pentru a marca implinirea a cinci ani de la infiintarea initiativei Preventing Sexual Violence, la a carei lansare a contribuit si cunoscuta actrita americana.

Marti, Angelina Jolie a sustinut si primul ei curs universitar, la London School of Economics din Londra, unde va preda si un curs masteranzilor de la Centre for Women, Peace and Security incepând incepând din luna septembrie. 

Cursul universitar al vedetei americane este sprijinit de Centre for Women, Peace and Security, un centru lansat anul trecut de Angelina Jolie si William Hague, fostul ministru de Externe al Marii Britanii.

 

 

 

 

Perfecte