Pe strazile din Freiburg, Valeria Cantir iese in evidenta datorita stilului sau unic, mai ales ca acolo oamenii nu pun deloc accent pe ceea ce poarta. „Dupa felul cum se imbraca, ei sunt foarte simpli, nu pun accent pe haine, pun mai mult accent pe mancare, de aceea si hainele sunt foarte ieftine, iar mancarea – foarte scumpa…  Nu am intalnit niciodata pe strada pe cineva sa ma mir, sa imi placa cum este imbracat, eu ma diferentiez indata… de cum se imbraca ei.”


 

 

Desi are cateva luni de cand e stabilita in Germania, pentru ea acasa e in Moldova. „Pot sa recunosc ca este foarte dificil pentru mine si moral si fizic, fiindca este  greu sa iti iei toate hainele, toata casa cu tine si sa o duci in alt capat al lumii, mai ales cand toate rudele si toti cei apropiati raman aici, pe loc. Inima se rupe in doua, jumatate ramane acasa si jumatate merge acolo, cu mine. Nu am avut suficient timp ca sa simt ca m-am adaptat definitiv. Imi este foarte greu.”

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le duce dorul celor de acasa, dar este impresionata de posibilitatile pe care i le ofera Germania.Mai multe detalii vezi in reportajul ce urmeaza:

 

 

 

Sursa foto: Facebook.com/ Valeria Cantir

Perfecte