Efervescenta, diversitatea, curajul si libera exprimare sunt numai cateva dintre caracteristicile modei anilor ’70.  Printre cele mai cunoscute fashion-iconuri ale perioadei respective, se numara: Diane von Furstenberg, Barbara Hulanicki, Joni Mitchell, Diana Ross, Cher sau David Bowie. Iata cateva dintre piesele vestimentare in voga in perioada ce urmeaza.

 

Pantalonii evazati

 

Nu te poti gandi la anii ’70 fara a-ti imagina acei pantaloni evazati, care acum au revenit intr-un mod cu totul si cu totul spectaculos. Spre exemplu, vezi aceasta combinatie pentru Primavara 2019, pe care Alberta Ferretti a poropus-o la Milano Fashion Week. 

 

 

Manecile evazate

 

La fel ca in cazul pantalonilor evazati, manecile evazate sunt si ele din nou in tendinte. O versiune actualizata a acestui stil a fost propusa de catre Carolina Herrera, in cadrul colectiei Primavara 2019, la New York Fashion Week. 

 

 

Topurile-bustiera (crop-top)


Daca ai crezut ca topurile-bustiera au fost doar o tendinta temporara, ei bine, te inseli. Aceasta versiune neon, care apartine Emiliei Wickstead, din colectia de Primavara 2019, prezentata la London Fashion Week, este o aparitie moderna a unui look retro. 

 

 

Sabotii

 

Sabotii au fost preferatii tuturor doamnelor in acea perioada, iar astazi au fost primiti cu acelasi drag. Un model interesant de astfel de saboti a purtat Gigi Hadid la prezentarea Max Mara, de la Milano Fashion Week, colectia Primavara 2019. 

 

 

Rochiile din denim

 

Dupa cum bine stii deja, denimul pare sa nu se demodeze niciodata, iar in anii ’70, caci despre acea perioada vorbim, toata lumea a avut cel putin o rochie din jeans. La fel si astazi, fiecare are acasa o astfel de rochie. In ceea ce priveste Saptamana Modei de la New York, colectia Primavara 2019 a brandului Coach 1941 a propus, printre altele, o rochie lunga din denim. 

 

 

Cizmele peste genunchi


Cizmele peste genunchi au constituit un trend puternic iarna trecuta si inca sunt in topuri. Jeremy Scott, celebru deja pentru colectiile lui colorate, a propus la New York Fashion Week o versiune disco a cizmelor peste genunchi, pentru colectia Primavara 2019. 

 

 

 

Salopetele

 

Salopetele, in special cele mulate, au avut o ascensiune infloritoare in acea perioada, iar acum sunt parte esentiala din dulapul oricarei fashioniste. In timpul Saptamanii de Moda de la Londra, Alexa Chung si-a prezentat colectia de Primavara 2019 si a prezentat o salopeta alba, cu detalii pe nasturi. 

 

 

 

Stilul Safari

 

Costumele safari, sau jachetele kaki, cu buzunare mari si centura. lata, au facut si ele deliciul pasionatilor de moda in anii ’70. O varianta actualizata a acestora a propus Zimmermann in prezentarea colectiei de Primavara 2019, la New York Fashion Week.

 

 

Sursa foto: google.com


verdict.ro