De exemplu, doar in productia ,,Cleopatra”, din 1963, actrita Elizabeth Taylor poarta nu mai putin de 60 de costume, care au costat (fiecare) in jur de 200.000 de dolari. ,,Avatar” e un alt exemplu de pelicula cinematografica pentru care a fost folosit un buget impresionant pentru machiaj si vestimentatie. 

 

 

In acest context, am fost curiosi sa vedem care sunt cele mai scumpe costume purtate in filme si cu cat s-au vandut la licitatie, de-a lungul timpului. Ce a iesit? O lista cu preturi exorbitante, pe care te invitam sa le descoperi in topul de mai jos:


Pe locul 5 al topului avem costumul lui Judy Garland, din "Vrajitorul din Oz”, care a fost vandut cu 910.000 de dolari. Acesta nu e singurul obiect din celebrul film care a fost vandut la licitatie cu o suma exorbitanta. La fel stau lucrurile si cu celebrii pantofiori rosii, care au fost creati de Gilbert Adrian, costumierul-sef al MGM, care au fost vanduti cu peste 600.000 de dolari, in anul 2011. La fel ca si pantofii rosii, si costumul a avut mai multe variante. Vreo sapte, ca sa fim exacti.

 

 

Pe locul patru in topul celor mai scumpe obiecte vestimentare purtate in filme si vandute cu sume exorbitante la licitatii se afla costumul pe care l-a purtat Steve McQueen in filmul "Le Mans”, din 1971. Dupa diverse automobile, costumul lui McQueen a fost cel mai scump item vandut vreodata la o licitatie care are legatura cu cursele auto. 

 

 

Pe locul trei din topul nostru se afla jacheta pe care o poarta Michael Jackson in clipul piesei thriller, care a fost vanduta la licitatie cu 1.8 milioane de dolari. Clipul a fost filmat in 1983 si dupa filmari, Michael le-a daruit celebra jacheta rosie costumierilor Michael Bush si Dennis Tompkins, doi dintre cei mai cunoscuti din industrie la acea vreme. Casa de licitatii estimase initial ca va fi vandut cu o suma cuprinsa intre 200.000 si 400.000 de dolari, insa in final s-a vandut cu aproape 2 milioane de dolari. 

 

 

Pe locul doi in topul nostru al celor mai scumpe outfituri din filme vandute vreodata la licitatie se afla costumul lui Audrey Hepburn, pe care l-a purtat in "My Fair Lady", care a fost vandut cu aproximativ 3.7 milioane de dolari. Costumul a fost creat de Cecil Beaton, iar filmul a aparut in 1964 si a castigat vreo opt premii Oscar. 

 

 

Iar cel mai scump outift al tuturor timpurilor e... *sound of drums*... rochia lui Marilyn Monroe din "Seven Year Itch", un film aparut im 1955 si regizat de Billy Wilder. Toata lumea stie celebra scena in care Marilyn si Tom Ewell merg pe Lexington Avenue, insa mai putini stiu ca scena - despre care se crede ca a fost filmata in aer liber - a fost, de fapt, filmata intr-un studio pentru ca, in momentul in care Marilyn si-a facut aparitia in Manhattan (acolo unde urma sa fie filmata), multimea care s-a strans acolo nu a mai putut fi imprastiata. Rochia s-a vandut cu 4.6 milioane de dolari. 

 

 

Sursa foto: Google.com

Perfecte