Crop-topurile

 

Avand in vedere ca Madonna a fost cel mai influent artist al deceniului, nu este de mirare ca topurile cropped sunt primele pe aceasta lista. Chiar daca atunci constau intr-un tricou mai scurt decat normalul, varianta actuala a crop-topului este imbunatatita: vine in orice forma, textura si culoare.

 

 

 

Sacourile si umerii supradimensionati

 

Parte din emanciparea feminina, sacourile au intrat in uzul de zi cu zi al doamnelor inca din perioada interbelica, insa apogeul lor a fost, fara doar si poate, in anii ’80 cand volumele exagerate au preluat conducerea.

 

 

 

Faux fur in culori nebune

 

Etica si estetica merg mana in mana, imitatiile de blana fiind atat in normele moralitatii, cat si reprezentand o varietate mai larga de modele, texturi si culori. Iar in zilele noastre, acest trend apare drept unul de mari proportii, si la propriu, si la figurat, pentru ca oversized-ul este si aici „marimea” ideala.

 

 

 

Bijuteriile statement

 

Nu este de mirare ca bijuteriile statement au fost vedeta deceniului petrecerilor, al extravagatei si exagerarilor. De la cercei cu pietre pretioase si clipsuri supradimensionate, toate s-au reintors anul acesta, facandu-si aparitia in show-ul Tom Ford din februarie.

 

 

 

Catifeaua

 

Continuam cu texturile festive, tot in sfera petrecerilor. Catifeaua este un clasic in viata, iar sezonul acesta se remarca in nuante fistichii, precum verdele smarald, mustarul si albastrul marin.

 

 

 

Decolteurile adanci in V

 

Un decolteu frumos nu a trecut niciodata neobservat, insa in ciuda conceptiei generale, nu numai busturile generoase pot fi flatate de o linie adanca a decoleteului, ba mai mult, pana si siluetele androgine pot beneficia de acest lucru. Aceasta a fost o imagine comuna a secolului trecut, care acum a revenit in aceeasi formula.

 

 

 

 

Lookurile all-white

 

Compleurile albe erau look-ul „go to” al artistilor pop ai anilor ’80, iar sezonul acesta s-au regasit pe podiumurile caselor precum Anaïs Jourden sau Giambattista Valli.

 

 

 

Sursa foto: google.com

verdict.ro