Nu stim daca filmul „Marele Gatsby” are o legatura cu trendul rochiei cu franjuri printre vedetele de la Hollywood, insa un lucru este sigur: acerasta piesa vestimentara atrage intotdeauna atentia.

 

 

 Rochia cu franjuri a fost denumita in anii '20 "Charleston", dupa dansul bine-cunoscut, pentru ca franjurile urmau perfect miscarile corpului si dezveleau picioarele intr-un mod frumos. De atunci, modelul franjurat a inconjurat intreaga America si Europa, in inalta societate.

 

 

 

Franjurile au mai revenit in istorie in anii '50, datorita lui Elvis, care le-a adoptat pe jachetele sale de piele, iar in anii '70 Valentino a creat un nou val de frenezie al franjurilor.

 

 

 


Existenta acestora a continuat in moda si in anii '80, datorita creatorului de moda Giorgio Armani, iar in anii '90 datorita colectiei lui Jean Paul Gaultier, prezentata in intreaga lume.

 

 

 O ultima aparitie au avut-o franjurile in 2007, cand Prada a propus jachete, genti si clutch-uri accesorizate cu foarte multe franjuri. Iar acum, rochia de inspiratie jazz si-a refacut aparitia pe covorul rosu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

unica.ro