In timp ce Aretha nu o folosea pentru a transmite diverse semnale celor care lucreaza pentru ea, precum Regina Elisabeta a II-a, exista un motiv pentru care aparea mereu pe scena cu geanta in mana. 

 

 

 

Cand Glenn Weiss a lucrat cu Aretha pentru onorurile aduse Centrului Kennedy in anul 2015, stia foarte bine povestea gentii. „Intotdeauna paseste pe scena cu geanta in mana. Cand eram la repetitii, aparea pe scena si o punea pe pian. Cand cobora de pe scena, o ridica si o aseza pe podea”, a spus Glenn pentru the New York Times. 

 

 

Glenn Weiss, care a produs si regizat evenimentul din 2015, a spus o poveste despre rolul pe care l-a jucat geanta la repetitiile show-ului. „Spectacolul se termina cu toata lumea din tribune care canta `I Feel the Earth Move`. La repetitii, sunt niste oameni asezati in linie si imbracati in haine casual – ea, James Taylor, Sara Bareilles, Janelle Monae – si aceasta geanta care statea in mijlocul scenei. Dupa ce am terminat melodia, James Taylor s-a aplecat pentru a ridica geanta si i-a dat-o Arethei, un adevarat gentleman, si, din reflex, aproape ca l-a impins”. 

 

 

Weiss nu a fost singurul care a observat ca Regina muzicii Soul nu sta niciodata departe de geanta. David Remnick, editor la New Yorker, a povestit despre un concert al artistei din 2016, dezvaluind motivul pentru care Aretha este atat de atasata de geanta. „O aduce cu ea, ori altfel nu canta. Banii ii stau in geanta, iar aceasta ori ramane la echipa de securitate, ori merge cu ea pe scena, unde o pune pe pian”, a explicat Remnick.

 

 

 

In urma decesului din 16 august, anul acesta, Aretha Franklin a lasat in urma o avere de 80 milioane de dolari, insistand de multe ori sa fie platita cu bani cash pentru aparitiile ei. Motivul este explicat de prietena Arethei, Tavis Smiley, prezentatoare TV si autoare, care spune in felul urmator: „Este vorba despre perioada in care a crescut – a vazut atat de multi oameni, precum Ray Charles sau B.B. King fiind inselati. Credea ca oamenii sunt deseori inclinati sa-i faca rau, lucru pe care nu l-a permis niciodata”. 

 

 

Sursa foto: Facebook.com


Elle.ro