Singura data cand Regina Elisabeta a II-a a purtat pantaloni intr-o iesire oficiala – mai exact in turneul ei din Canada, in 1970, cu Printul Philip – s-a petrecut in urma cu cinci decenii. A ales atunci o pereche din matase, creata de designerul Ian Thomas, din simplul motiv ca si-a dorit modernizarea imaginii sale. Totusi n-a fost considerat un efort meritat, deoarece monarhul britanic n-a mai purtat niciodata de-atunci pantaloni in timpul evenimentelor sale oficiale.  

 

 

A renuntat la fuste si rochii doar atunci cand se afla in timpul sau liber sau mergea sa calareasca, insa n-a mai fost vazuta niciodata la datorie in pantaloni. In niciun caz n-a purtat vreodata jeansi, precum Kate Middleton si Meghan Markle. Si asta nu neaparat pentru ca legea britanica sau protocolul regal i-ar interzice cu vehementa, ci pentru ca este alegerea sa personala. Surprinsi? Noi cu siguranta ca da!  

 

 

 

Regina Elisabeta a II-a prefera un stil simplu si practic, insa nu putem spune ca nu adauga elemente sofisticate tinutelor ei, mai ales atunci cand isi alege paleta de culori a garderobei sale. Cel mai adesea este vazuta in paltoane in nuante intense, asortate palariei, posetei si pantofilor cu toc mic, iar culorile tinutelor sale sunt atat de stridente dintr-un simplu motiv – pentru ca Regina sa fie usor reperata in multime si recunoscuta de cei care au venit s-o vada.  

 

 

Din 1970, de cand a mers in turneul canadian si a purtat pantaloni, Regina a mai fost vazuta purtand pantaloni doar in timpul ei liber, cum spuneam. In 2006, a fost fotografiata intr-o pereche de pantaloni negri in momentul in care se urca la bordul navei in care urma sa-si petreaca o saptamana intreaga, croaziera fiind cadoul pe care si l-a facut odata cu implinirea a 80 de ani.  

 

 

 

Atunci era off duty, asadar nu reprezinta exceptia de la regula sa de aur – fara pantaloni la intalnirile oficiale. Pur si simplu, i s-a parut mai comod ca calatoreasca intr-o tinuta practica decat sa se complice cu rochii sau fuste in timpul imbarcarii la bordul vaporului regal. Nimic de comentat aici, nu-i asa?  

 

 

 

 

Sursa foto: google.com

okmagazine.ro