Totul a pornit dintr-o gluma, dar a vazut ca ceea ce face ea este de-a dreptul spectaculos. O bucata de lemn, cateva culori, niste pensule, multa inspiratie si ore bune de munca. Asa i-au nastere posetele confectionate de Maria Balan: "Nu este atat de greu daca iti place ceea ce faci. Pentru mine este o placere enorma sa lucrez la ele". 

 

 

Arta o pasioneaza inca din copilarie, fapt pentru care Maria a tinut mortis sa studieze la Colegiul de Arte Plastice din Chisinau. Iesind in concendiu de maternitate, tanara mamica a dorit sa se reinventeze, astfel, a inceput sa gandeasca niste genti din lemn.  

 

 

 

Imprimeurile florale pe care Maria Balan le transpune pe lemn sunt unice. Talentul se trage de la tatal ei, pictor si el. Inspiratia vine din natura si tot ce este frumos. Convinge-te si tu ca gentile nu pot fi doar din piele sau stofa. In reportajul ce urmeaza vezi cum arata aceste povesti purtabile, cat de greu se prelucreaza, dar si cand va aparea noua colectie, dupa care fashionistele din capitala sunt innebunite:

 

 

Sursa foto: Facebook.com / Balan Maricika

Perfecte