Daca pana acum niciun desginer nu v-a impresionat, ei bine acum veti ramane cu siguranta cu gurile cascate. Dintre toate lucrurile interesante pe care le-am vazut saptamana trecuta la Saptamana Modei de la Milano, modele cu „trei sani” sunt cele mai bizare.

 

Brandul italian de streetstyle, GCDS (God Can’t Destroy Streetwear) a trimis pe podium doua modele care purtau o a treia proteza, ce se poate vedea in mod evident pe sub bustierele sportive.

 

 

 

Intr-un interviu acordat ziarului Women’s Wear Daily, directorul creativ, Giuliano Calza,  care a lansat brandul in 2015, a spus despre aceasta colectie ca a fost inspirata de ideea unui viitor in care computerele nu mai trebuie sa existe (Dumnezeu ne salveaza pe toti), asa ca societatea trebuie sa se uite inapoi si sa invete din nou cum sa faca lucrurile fara ele.

 

Ulterior, pe social media, s-a speculat ca ideea a fost inspirata de o scena din filmul „Total Recall” din 1990 al lui Arnold Scharzenegger cand o femei (in rol de prostituata) si-a scos cei „trei sani” in fata actorului principal.

 

 

 

Nu este prima data cand designerii revolutioneaza moda in jurul corpului uman. Sezonul trecut, Saptamana Modei de la Milano s-a deschis cu o prezentare Gucci, parca desprinsa dintr-un film de groaza. Modelele au pasit pe o scena care aducea cu o sala de operatii, iar unele au avut drept accesoriu o copie din cauciuc, foarte realista, a propriului cap. Alessandro Michele a vrut, pe aceasta cale, sa transmita un mesaj legat de codurile vestimentare ce restrang libertatea de exprimare.

 

 

 

Sursa foto: google.com

verdict.ro