Familiile regale vor ramane pentru totdeauna un model de eleganta si rafinament, asa ca iti oferim o selectie a celor mai frumoase rochii de mireasa de la nuntile regale.

 

 

 


1. Beatrice Borromeo

Beatrice s-a casatorit cu Pierre Casiraghi, fiul lui Caroline, Printesa de Hanovra (si nepotul lui Grace Kelly) in 2015. Pentru nunta, aceasta a optat pentru o creatie semnata Giorgio Armani.

 

 

 2. Grace Kelly

Helen Rose de la MGM este creatoarea rochiei purtate de Grace Kelly la nunta cu printul Rainier III de Monaco, care a avut loc in 1965. Rochia in valoare de 65 de mii de dolari a avut maneci lungi si nu a avut decolteu. Aceasta este rochia care a servit drept sursa de inspiratie pentru Sarah Burton cand a creat rochia ducesei de Cambridge.

 

 

 3.Kate Middleton

Rochia purtata de Kate la nunta cu Printul William a fost creata de Sarah Burton, directorul creativ al casei de moda Alexander McQueen. Rochia din dantela a avut aplicatii lucrate manual, mai exact trandafiri pentru a simboliza Anglia, ciulini pentru Scotia si narcise pentru Tara Galilor si trifoi alb pentru Irlanda.

 

 

 4.Printesa Charlene de Monaco

Charlene Wittstock si Printul Albert al II-lea s-au casatorit pe 2 iulia 2011 in Monaco. Rochia printesei a fost creata de Armani si a avut aplicate 40 de mii de cristale Swarovski, 20 de mii de perle si 30 de mii de pietre pretioase aurii.
5.Printesa Claire de Luxemburg

Nunta Printesei Claire de Luxemburg cu Printul Felix a avut loc pe 21 septembrie 2013, la Basilica Sainte Marie-Madeleine in Franta. Claire a ales sa poarte o creatie de Elie Saab facuta din matase cu dantela Chantilly.

 

 

 

 6.Printesa Diana

Creata de sotii David si Elizabeth Emanuel, rochia complicata de tafta in culoarea fildesului a aprins ulterior imaginatia celor care au copiat-o in intreaga lume. Trena printesei a masurat in jur de 8 metri si a incaput cu greu in caleasca in care printesa a fost transportata catre Westminster Abbey, motiv pentru care a capatat cute care au fost vizibile atunci cand aceasta a coborat din trasura.

 

 

 

7. Printesa Sofia a Suediei

 Sofia si Printul Carl Philip al Suediei s-au casatorit pe 13 iunie 2015 in Palatul Regal din Stockholm. Mireasa a purtat o rochie Ida Sjostedt, facuta in trei nuante de alb, cu elemente din dantela.

 

 

 8.Regina Elisabeta

Regina Elisabeta(pe atunci doar printesa) s-a casatorit cu Philip Mountbatten( care a primit ulterior titlul de print) pe 2- noiembrie 1947 la Westminster Abbey. Aceasta a purtat o rochie cu maneci lungi creata de Normal Hartnell, iar trena acesteia a fost scurta.

 

 

 9.Regina Letizia a Spaniei

Fosta jurnalista Letizia Orti s-a casatorit cu Regele Felipe pe 22 mai 2004. Ceremonia a avut loc la Catedrala Santa Maria la Real de la Almudena din Madrid. Rochia semnata Manuel Pertegaz a fost facuta din matase naturale cu fir brodat auriu si o trena de aproape 5 metri.

 

 

 10. Wallis Simpson

Regele Edward al VIII-lea a renuntat la tron pentru Wallis Simpson, el devenind astfel Duce de Windsor. La nunta din 3 iunie 1937, Wallis a purtat o rochie numita Wallis Blue. Aceasta avea culoarea usor bleu si cu un corsaj din nasturi.

 

 

 11. Meghan Markle

Despre Meghan Markle si rochia de mireasa pe care a purtat-o la nunta ei cu Printul Harry al Marii Britanii s-a scris şi s-a vorbit cu multa vreme inainte de eveniment. Designerul rochiei a fost Claire Waight Keller, care este in prezent fruntea istoricei case de moda Givenchy. Creatia a fost una spectaculoasa in simplitatea ei si a fost pusa in valoare de catre voalul care spunea cate ceva despre fiecare dintre cele 53 de tari din Commenwealth.

 

 

 

Sursa foto: Google.com

elle.ro