Pentru aceasta am apelat la un model, in cazul de fata este vorba de Natalia Apostolova, care s-a oferit sa ne ajute la punerea in practica a sfaturilor de mai jos. Iata ce sa NU porti la cimitir:


 

 

1. Tocuri foarte inalte – Pastele Blajinilor este o zi in care vei sta mult in picioare, vei merge sa-ti saluti rudele si cunoscutii si vei oferi/primi pomene. Nu este ocazia potrivita pentru a-ti scoate la rampa pantofii cu toc de 15 pe care ii porti, de obicei, in cluburi.

 

 

 

 

 

 

2. Rochia scurta – Probabil ca de Pasti vei intalni multa lume cu care nu te vezi pe parcursul intregului an, asa ca ti-ai pregatit cea mai sexy rochie ca sa-i dai pe toti pe spate. Fii sigura insa ca tanti Anica si nana Parascovia nu iti vor aprecia intentia. Iar barbatii care vin la cimitir au parte de suficiente pulpe apetisante in farfurii, asa ca nu mai este nevoie de ale tale pulpisoarele dezgolite. Totodata nu uita ca printre acesti barbati vor fi unchi, verisori, cumatri, nani si bunei de-ai tai.


 

 

 

 

 

 

 

3. Bluza decoltata – Vrei sa-ti scoti decolteul la soare? Pastele Blajinilor nu e tocmai momentul potrivit! In plus, risti sa le creezi probleme de inima nanei Parascovia si tantii Anica.

 

 

 

 

 

4. Rochia mulata, transparenta – E numai buna de dus in club si de pescuit „sponsori”, dar la cimitir sunt cam putine sanse sa pescuiesti altceva decat pomene. Ai o rochie care iti place mult, pe care ai purtat-o la nunta verisoarei, ziua de nastere a prietenei si concertul din PMAN? Las-o acasa, nu e pentru cimitir.

 

 

 

 

 

 

 

5. Colanti – Amintim ca aceasta piesa vestimentara este destinata doar sportului. Colantii NU sunt pantaloni! Pastreaza-ti fesele jucause pentru admiratia iubitului, nu si a intregului sat.

 

6. Fusta cu paiete – Pe langa faptul ca e scurta si indecenta, mai este si sclipitoare din cale-afara, iar tu vei arata exact ca pomul de Craciun. Iar noi iti reamintim ca e Pastele Blajinilor.


 

 

 

 

7. Make-up vulgar – Nu-ti fa ochi fumurii si buze sangerii daca nu vrei sa te asortezi cu tamaile preotului si culoarea oualor rosii de pe masa. Cu atat mai mult ca acest look te imbatraneste, iar asta e un motiv in plus pentru rude sa te intrebe: „Cand te mariti? Doar nu vrei sa ramai fata mare!”


 

 

 

 

8. Coafura de „nanasica” – Nu merita sa te chinui ore intregi sa-ti inclei „sarmalute” in cap, este foarte probabil sa iasa soarele si sa-ti topeasca „capodopera culinara” de pe podoaba capilara.


 

 

Iar barbatilor le recomandam sa-si lase acasa costumele sport si ghetele de fotbal. „Casual” este cuvantul-salvator in acest caz. O sa iti revezi o mare parte din rude si doar nu vrei sa-i faci sa creada ca esti somer.

 

*Modelul nostru Natalia a interpretat rolul unei fete care se imbraca necorespunzator sarbatorii de Pastele Blajinilor. Iata tinuta pe care ar purta-o ea la cimitir: 


 

 

Perfecte