Pasionata de industria fashion, jurnalista cunoaste cele mai minutioase detalii despre stilurile vestimentare si echilibrul vizual al acestora. Intr-un interviu pentru Perfecte.md, Iuliana Mamaliga a oferit cititoarelor cateva sugestii in materie de stil si eticheta, atunci cand alegem sa purtam o palarie.

 

 

Perfecte.md: Ce modele de palarii sunt itrend pentru sezonul toamna-iarna 2017?


Iuliana Mamaliga: Palaria este un obiect versatil. Adica, poate fi asortata la tinute clasice, sport, grunge, casual etc. Sezonul toamna-iarna 2017 aduce cu sine palariile din blana naturala sau sintetica, palariile din fetru, palariile cu boruri largi, de tip Feodora, sau cele inspirate din anii ’20, cum ar fi palaria Cloch a secolului trecut. Multe fahioniste opteaza pentru palariile care au curelusa lacuita sau cele din piele. Ai liber la alegeri!

  

Numeste patru reguli esentiale atunci cand alegi sa porti o palarie.

 

Conteaza sa se potriveasca formei fetei, sa aiba calota incapatoare si sa nu balanseze pe cap, sa se asorteze cromatic in outfit. Vara, purtam palarii din rafie, canotiere, culori pastelate, palarii din materii usoare. Palariile pe care le vedem la receptiile regale e alta poveste. Aici e vorba de dress code, de traditii, de show.

 


 

 

Ce spune eticheta atunci cand vrem sa purtam o palarie?


Eticheta cere multe! De exemplu, purtam palaria cu bor larg - ziua, cu bor mic - seara. Daca vrem sa accesorizam tinuta cu bijuterii, agrafe si o palarie, atunci pe cele dintai le vom fixa in partea dreapta. Nu aratam captuseala cand tinem palaria in mana sau sub brat. Doamnele si domnii pot purta acest accesoriu la ceremonii funerare, religioase, receptii, spectacole. Daca palaria devine bariera vizuala pentru cei din spatele nostru (teatru, concerte, etc), o vom scoate.

 


 

 

Cum purtam palaria fara a ne ravasi din coafura?

 

Totul se face in functie de mai multe momente: outfitul, tipul palariei, evenimentul unde mergem si tipul coafurii pentru care optam. Cocul chignon, parul prins in coada de cal la baza cefei, parul drept, varfuri ondulate, sunt doar cateva moduri de a aranja parul fara ca imaginea ta sa fie stirbita de palarie.

 
 

Ce parere ai despre palariile cu aplicatii metalice? Mai sunt actuale in acest sezon?


Imi e greu sa dau un verdict. Trebuie sa vad modelul. Daca e o asortare armonioasa dintre elemente si palarie, de ce nu? Daca e un model unic, cu un design stilat, atunci sa aiba unda verde!

 

Dar palaria cu boruri ondulate? Ce facem cu ea?


O purtam unde vrem. Dar, atentie la culoare, stofa, ocazie, outfit. Important e sa nu exageram.

 

 

 

Culoarea unei palarii are importanta?

 

Logic! E un element care face parte dintr-un outfit ce tinde sa fie armonios. Nu poti sa o ignori.


 

 

Palaria iubeste experimentul intr-o tinuta?Sigur, ca orice alta piesa componenta dintr-o tinuta.


 

 

Cum alegem palaria potrivita formei fetei?

 

Cei cu fata ovala pot alege o palarie-clopot, cu calota joasa pentru a nu lungi optic trasaturile fetei. Pentru fata patrata se va evita palariile cazute pe frunte, pentru a nu astupa fata. Calotele rotunde, boruri largi sunt perfecte in acest caz. Palariile cu calota angulara si asimetrica sunt ok pentru cei cu fata rotunda.


 

 

 

Pe strazile Chisinaului intalnim deseori palaria?

Cam doi ani in urma observam multe fete cu palarie, acum mai rar. De cate ori port o palarie atrag priviri.

 


 

 

Care este stilul vestimentar unde palaria este intalnita cel mai des?

 

Hmm… imi e greu sa ma expun. Cred ca stilul elegant, dar, am mentionat anterior ca palaria poate fi purtata in orice stil, important e sa experimentam diverse outfituri.

 

 

 

 

Sursa foto: Facebook / Iuliana Mamaliga

Perfecte