Adut Akech a inchis prezentarea de moda de la Paris, moment la care orice fotomodel viseaza sa-l traiasca macar o data in viata. Tanara, originara din Sudanul de sud, are o poveste de viata incredibila, presarata cu multe evenimente tragice. Din cauza razboiului din tara sa, Adut si familia ei au fost nevoiti sa fuga din calea conflictului, iar cel mai apropiat loc de refugiu a fost, la vremea respectiva, Kenya.

 

 

 

Primii ani din viata i-a petrecut intr-o tabara de refugiati din tara africana, unde a cunoscut si foamea, si setea, si boala si lipsa de speranta. Cand avea sapte ani, familia ei a emigrat in Australia, taramul unde micuta Akut a inceput sa viseze din nou la o viata mai buna. Aici a luat contact cu lumea modei, care azi a rasplatit-o pentru anii grei de munca pe care i-a trait doar cu gandul de a-si depasi conditia.

 

 

 

In cadrul saptamanii modei de la Paris, designerul Karl Lagerfeld a ales-o sa inchida show-ul din capitala Fratei al celei mai renumite case de moda din Europa. Defilarea la finalul unui eveniment de talia celui de la Paris este unul dintre cele cele mai ravnite momente, care le confirma fetelor valoarea. 

 

 

 

Tinerilor care se uita azi la mine vreau sa le spun ca nu conteaza cine sunteti, de unde veniti sau ce anume iubiti, atata vreme cat aveti un vis, el se poate implini”, a spus Adut Akech pe contul ei de Instagram.

 

 

 

Tanara din Sudan este doar al doilea model de culoare care incheie un eveniment de o asemenea anvergura pentru casa de moda din Paris. Prima femeie care a defilat pe catwalk pentru Chanel este Alex Wek, in 2004. Ca si Adut, Alex a fugit din Sudanul de sud impreuna cu familia ei, din cauza razboiului civil din aceasta tara. 

 

 

Perfecte