Este pasionata de moda, iar stilul ei este unul versatil, vintage si cu note masculine. Afla de la Beatrice daca bloggingul a devenit o sursa de venit, dar si prin ce se diferentiaza stilul vestimentar al moldovencelor de cel al femeilor din Europa de Vest. 

 

Perfecte.md: Spune-mi de cand ai descoperit pasiunea pentru moda si de cand ti-ai facut acest blog?


Beatrice: Pentru mine e ceva natural, nu pot numi un anumit moment care m-a facut sa iubesc moda. Apreciez frumosul si arta in general, iar moda este acea entitate care le combina pe ambele intr-un fel sau altul si iti ofera acea unica posibilitate de a te exprima.


 

De ce The Fashion Cuisine?


A fost ceva spontan. Initial a inceput ca o platforma de inspiratie pe care postam tot felul de editoriale de moda sau imagini care le gaseam eu interesante. Din acest motiv prima cu ce am asociat eu a fost “cuisine”. Pentru ca aceasta imi dadea o nota de libertate in ceea ce priveste continutul blogului. Ulterior, dupa ce blogul a inceput sa consiste si din postari de personal style, mi s-a parut oarecum potrivita si atunci si nu am vrut sa o mai schimb. Cat de banal ar suna, la fel cum in prepararea mancarurilor fiecare ingredient conteaza, asa si in crearea unei tinute fiecare piesa este cruciala.


 

De cat timp esti stabilita in Germania, este mai usor sa te ocupi de un blog de moda in Germania?


Sunt stabilita in Germania de aproape trei ani si de un an am ales sa locuiesc simultan si in Amsterdam. Da, este mult mai usor, in Europa de Vest industria modei fiind mult mai dezvoltata.

 

 

Cum ti-ai caracteriza stilul tau? 


Versatil, vintage si cu note masculine.


 

Am observat ca in garderoba ta predomina culorile alb, negru, gri, auriu. Acestea sunt culorile tale preferate?

 

Nu am culori preferate, mi se pare ca avandu-le te limitezi cumva. Imi place sa experimentez si cred ca cel mai mult depinde de dispozitia pe care o am si de locatia in care ma aflu.  Azi pot purta ceva foarte elegant si minimal doar in alb si negru, in schimb maine pot purta ceva foarte aprins.


 

Multe dintre femei nu pot decide care este stilul vestimentar care le avantajeaza, cum descoperim care este stilul nostru? 


Stilul, spre deosebire de moda, presupune in primul rand sa te simti bine tu insuti in ceea ce porti. Aceasta desigur vine in urma mai multor incercari si uneori esecuri, but that’s part of the fun, gasirea acelui stil in care sa te simti sigura si comfortabil. Eu cred ca cel mai important e sa nu iti fie frica sa gresesti si sa fii deschisa la experimente.


 

Este posibil sa te imbraci bine, dar cu bani putini? 


Sigur. Cu acest scop am si inceput blogul. Mereu eram pasionata de vintage si pana la momentul dat pot spune ca aproximativ 60 % din toata garderoba mea sunt piese vintage si anume acestea sunt mereu cele mai apreciate. Piesa poate sa fie foarte ieftin achizitionata, insa sa arate foarte scump prin unicitatea ei, si invers, poti cumpara o piesa foarte scumpa in schimb sa arate foarte ieftin. Eu pretuiesc hainele pentru istoria si sufletul lor, acestea cu adevarat fac o haina unica.

 

 

Prin ce este diferit stilul vestimentar al femeilor din Europa de Vest de stilul moldovencelor? 


Prin simplitatea deciziilor. Femeile din Moldova sunt focusate prea mult pe perfectiune, si din aceasta cauza fac tinutele sa para oarecum fortate. Insa scopul, dupa parerea mea, ar trebui sa fie de a creea ceva diferit, ceea ce te caracterizeaza anume pe tine.

 

 

Care sunt cele mai frecvente greseli de stil pe care le fac moldovencele? 

 

Cred ca cea mai mare greseala, daca as putea-o numi asa, este lipsa nonsalantei si acea dorinta exagerata de a fi perfecta. Toate look-urile sunt foarte incarcate. Nu au un anumit aer frivol. Tinuta trebuie desigur sa fie gandita, insa nicioadata exagerata.

 

Bloggingul pentru tine este o sursa de venit sau doar un hobby? 


O intrebare care imi este adresata  foarte des, justificat cred. Fiind o industrie foarte noua si destul de secretoasa, oamenii nu prea stiu cu ce se mananca si ce presupune. Insa da, este o sursa de venit si un job full time pentru mine. 


 

Pentru mai multe sfaturi despre stil intra pe blogul lui Beatrice: The Fashion Cuisine

 

Sursa foto: facebook.com

perfecte.md