Ea este moldoveanca, nascuta intr-un sat micut, care ne duce faima tarii intr-o lume unde rafinamentul si luxul se tin strans de mana. Stabilita de ani buni in capitala Austriei, acasa e acolo unde: "Ne intalnim cu totii. Indiferent unde ar fi. Familia mea si a sotului este numeroasa", spune Valentina Nafornita. A muncit ani de zile ca sa fie considerata una dintre cele mai bune voci din lume. Iar celebrele teatre de opera din lume si-o doresc in calitate de prima solista. Ea insa de multe ori viseaza la vacanta. Pentru ca de fiecare data e mai scurta decat precedenta. 

 

 

Stilul vestimentar al artistei este unul bine punctat, iar in dressingul ei vei gasi piese vestimentare de la case de moda cu renume, insa nu mereu a fost asa: "Cand eram la tara, cred ca mai purtam haine de la second-hand". Afla ca cel mai scump articol vestimetar din garderoba sopranei: "Este o rochie Elie Saab, foarte scumpa. In rochia aceasta am deschis Balul Vienez". 

 

 

O rochie superba, de altfel, pe care a apreciat-o mult si sotul artistei, baritonul Mihail Dogotari. Cei doi formeaza un mariaj de mai bine de sapte ani. Urmareste in reportajul ce urmeaza curiozitati din viata intima a Valentinei Nafornita:

 

 

Valentina Nafornita s-a nascut in Moldova. Si mai exact in satul Cuhnesti, r-nul Glodeni. Acolo unde a si studiat vioara. Ca peste ani sa afle ca nu i se ofera nicio bursa la Conservatorul din Chisinau. A perseverat, din zori pana la trei noaptea, ca intr-un final sa fie admisa la Conservatorul din Bucuresti. De acolo – la masterat, dar si la Opera din capitala Romaniei. La 24 de ani, Valentina Nafornita castiga cel mai prestigios concurs din Marea Britanie, pentru cantaretii lirici din lume, “BBC Singer of the World”. 

 

 

 

Sursa foto: Instagram.com; Facebook.com / Valentina Nafornita

Perfecte