O vacanta perfecta pentru copilul meu este acea in care adoarme zambind si se trezeste prima cu intrebarea "Cand iesim din camera?". Noi avem o traditie si in fiecare an organizam minim o vacanta doar pentru copil e #VacantaLiei.

 

 Planificare

 


O vacanta de nota 10 incepe cu o planificare minutioasa. Alegem destinatia, facem programul, facem bagajul impreuna, etc. (In vacanta in care suntem acum am optat pentru o vila kids friendly, aproape de plaja, unde sa avem acces la bucatarie, sa-i pot gati bucatele ei preferate.)Comunicare


Inainte de plecare vorbim mult despre dorintele, preferintele si asteptarile ei. Ii explic de fiecare data cum vom ajunge la destinatie, ce vom face, ce vom vizita, ce reguli avem de respectat, pentru a o ajuta sa se adapteze cat mai repede si sa savureze din plin acea vacanta.

 

 Distractie

 


Daca suntem la mare, atunci plaja se transforma intr-un teren de joaca. Are voie sa faca tot ce-i trece prin imaginatia ei si ma implic activ in scenariul ei. Fiind un copil activ, mereu in cautare de lucruri noi, avem in bagaj si trusa cu jucarii, creioane, carti de colorat, lego, etc.

 

Protectie


Fiecare vacanta are riscurile ei, de asta e foarte important sa fim pregatiti pentru a le face fata. Trusa cu medicamente, crema de protectie solara, solutii anti insecte si echipamentul potrivit cresc nivelul de confort si siguranta.

 

 

 

Aventura


Fiecare vacanta a noastra se transforma intr-o poveste pe care o scriem si o traim intens. In fiecare seara vorbim despre emotiile si trairile din acea zi, iar la finalul vacantei recapitulam cele mai frumoase momente si le punem pe raftul amintirilor.

 

 

 Lia-Anastasia, la ai ei 6 ani, stie foarte bine ce vrea de la o vacanta, iar mie nu-mi ramane decat sa aflu ce are in gand si sa tin cont de dorintele ei. Dupa #VacantaLiei neaparat urmeaza si o vacanta doar a mamei.

 

Sursa foto: Arhiva personala

Perfecte