Aliona Triboi si Ghenadie Galca formeaza unul dintre cele mai frumoase, talentate si longevive cupluri din showbizul de la noi. Artistii se mandresc nu doar cu cate o cariera infloritoare, dar si cu cele doua fiice, care ii asteapta mereu acasa. Este vorba despre Ruxanda - 5 ani si Eleonor - 5 luni. 

 

 

Cu siguranta, Aliona poate fi considerata o femeie-exemplu, totusi, ce se ascunde in spatele unei interprete de succes si a unei super mame, a povestit chiar ea. 

 

 

Cum a fost pentru tine momentul cand ai aflat ca vei avea un copil si cum i-ai comunicat acest lucru sotului?

 

-Pima oara cand am aflat ca sunt insarcinata era la putin timp dupa ce ne-am casatorit. Eram in plina montare a spectacolului “12 scaune”, repetitii de dimineata pana seara si am fost extrem de surprinsa cand am aflat pentru ca, de fapt, mersesem la clinica cu dureri de spate si eram sigura ca e din cauza ca am fortat mai mult corpul. Cand am iesit din clinica aveam impresia ca o sa explodez de fericire. Eram tare emotionata si Ghenut si-a dat seama in scena, la repetitie, fara ca sa spun nimic, doar din privirea mea, pentru ca ochii mei sclipeau ca doua felinare in noapte. 

 

 

Cum s-a schimbat viata ta de cand esti mama?

 

-Desigur ca atunci cand apare un copil… mai ales primul, iti deturneaza toata viata, ritmul in care traiesti si sistemul de valori si cred ca abia atunci ajungi sa intelegi care sunt cu adevarat valorile esentiale ale vietii.

 

 


Cum te-ai schimbat tu de cand ai devenit mama?

 

-Noua postura de parinte te responsabilizeaza mai mult tocmai pentru ca esti raspunzator pentru mai multe vieti. Indiscutabil ca a fi parinte este cea mai mare binecuvantare de la Dumnezeu, care iti imbogateste viata si te face sa o traiesti in mai multe culori, ca pe un curcubeu. E cea mai frumoasa experienta de viata de la care invatam cu totii. Noi, parintii invatam cum sa educam si sa iubim aceste fiinte mici si frumoase, astfel incat ei sa se formeze ca oameni fericiti si integri, iar copilasii nostri invata cum sa iubesca si sa traiasca frumos, cum sa isi exprime sentimentele etc.  Ei implimenteaza aproape in totalitate comportamentul parintilor, asa ca o mare atentie trebuie sa acordam felului cum suntem noi insine pentru ca copiii nostri sunt deseori o copie fidela a parintilor.

 

 

Cum reusesti sa pastrezi un echilibru intre viata de familie si statutul de persoana publica/cariera?

 

-Cat despre echilibrul intre viata de familie si cariera… el se produce firesc si automat atata timp cat eu incerc sa fac fata ambelor domenii. Desigur, sarcina femeii in societatea zilelor noastre este una foarte importanta, femeia naste, femeia educa copilul, femeia il ingrijeste, femeia il formeaza, in mare parte, femeia e regina gospodariei ei si tot femeia mentine echilibrul psihologic si spiritual in familie. Trebuie sa le reusesti pe toate, sa fii sotie, mama, gospodina, prietena, camarad, dar si artist, profesionist in ceea ce faci, coleg de incredere si femeie cu statut de om public. Nu e usor dar nu e nici imposibil. Trebuie doar sa intelegi exact ce vrei de la viata.E foarte important ca fiecare fata tanara sa vizualizeze exact cum si-ar dori sa arate viata ei si sa ia fiecare decizie lucid fiind constienta de urmari. E trist cand oamenii se casatoresc, fac copii, iar apoi isi dau seama ca nu sunt pregatiti nici pentru a forma o familie, nici pentru a deveni parinti… si uite asa multi copii ajung pe strazi sau la orfelinate. Familia este oaza de liniste a fiecarui om care necesita investitie emotionala continua.

 

 


Ti s-au adeverit gandurile la ce fel de mama vei fi? Ce fel de mama esti?

 

-Nu stiu ce fel de mama sunt, incerc sa fiu o mama buna, muncesc asupra mea zilnic, invat metode noi de educatie, caut echilibrul intre severitate si permisivitate. Investim in copiii nostri tot ce stim si ce avem mai bun in noi dar mai presus de toate ii iubim din toata inima si cred ca asta este cel mai important. Un copil trebuie sa simta ca este iubit si spriginit de familia sa, dar in acelasi timp, trebuie sa stie ca are si el partea lui de responsabilitate pentru tot ce spune si ce face, are si el obligatiile lui la fel de importante ca si drepturile lui. Echilibrul este cuvantul-cheie in tot ce facem. Tot ce este in exces, strica.

 

 


Cat de mult timp petreci cu fiicele tale? Ce activitati aveti impreuna?

 

-Sunt cu Eleonor non-stop! Acum, rolul de mama e la cote maxime cu tot tacamul pe care-l include: nopti nedormite, alaptare, jocuri etc. La varsta ei, lucram asupra reflexelor, simturilor: atentie, vaz, auz, gangureli etc. Paralel continuam dezvoltarea Ruxandei, care are si ea interesele varstei ei: desene, povesti, cantecele, ”discutii despre viata” asa cum le zice ea etc.

 

 


Iti doresti ca fetitele sa mearga pe urmele tale?

 

- Ne dorim foarte mult sa crestem copii buni, sanatosi si intelepti, iar alegerile privind activitatea lor profesionala o vor face singure, pentru ca e viata lor si asta ar trebui sa le faca pe ele fericite, in primul rand. Desigur, se vor axa si pe talentele pe care le au, cred ca de aici porneste totul. Important e sa avem copii fericiti care traiesc intr-o tara frumoasa si prospera. Poate o vom vedea si pe asta intr-o buna zi. 

 Sursa foto: Facebook.com, Google.com

Perfecte