Cine sta in spatele blogului Planeta Mami?

Sunt Natalia Madan, am un sot extraordinar, care ma sustine in toate si doi copii minunati, care zilnic ma motiveaza sa invat, sa creez, sa descoper impreuna cu ei si chiar sa-mi depasesc propriile limite: Adelina de 2 anisori si Daniel de 7 ani. Suntem o familie care duce un mod de viata sanatos si activ si ne place la nebunie sa calatorim impreuna. Anterior am activat in domeniul Vanzari si Marketing si in calitate de Consultant Programe Educationale in strainatate. Deocamdata sunt in concediu de maternitate pentru a o savura din plin pe fiica mea si a fi in totalitate prezenta in perioada de formare.

 

 

 

Cum a luat nastere blogul dvs ?

Ideea de a crea un blog mi-a venit spontan. Am fost inspirata de numeroase bloguri de mamici din toata lumea, pe care le absorbeam atunci cand eram in cautare de idei, jocuri si retete pentru copii, dar si in cautare de raspunsuri la diverse probleme cu care ma confruntam (si ma confrunt) in calitate de parinte. Si mi-am zis ca pot si eu, pentru ca am invatat multe din experienta de mama. Imi place la nebunie sa-mi relatez experientele, sentimentele si ideile cu mult entuziasm, detalii si simplitate.

 

 

 

De ce Planeta Mami?

Mi-a luat foarte mult timp sa aleg un nume pentru noua mea pasiune. Initial, aveam intentia sa fac un blog doar cu jocuri si activitati pentru copii, insa imi place la nebunie sa fotografiez mincarea intr-un mod apetisant si nu puteam sa evit si o sectiune despre retete pentru cei mici. In final, am decis sa scriu si despre experienta mea ca parinte si ca mama, cu cele bune si rele, sa pot inspira si motiva alte persoane. De aceea, am ales o denumire generica si sugestiva, care sa descrie lumea mea de mama si de parinte, unde, la randul lor, alti parinti sa poata  culege diverse idei si sa gaseasca sustinere in aceasta “calatorie” frumoasa.

 

 

 

Ce filosofie adoptati in cresterea si educarea copiilor dvs?

Incerc sa le creez un mediu variat, cu obiecte simple, care sa stimuleze toate simturile, dar si curiozitatea lor fireasca si dorinta de a invata. Ii provoc sa-si puna cat mai multe intrebari, astfel dezvoltindu-le gindirea logica si strategica. Ma conduc dupa principiul “invatam prin joc”, pentru ca astfel copiii asimileaza mult mai usor informatii noi, sunt motivati sa caute raspunsuri si au dorinta permanenta sa descopere. Incerc sa-i implic in diverse activitati de la gatire, curatenie, cumparaturi si pina la diverse experimente, expunindu-le diverselor texturi, situatii si responsabilitati. La fel, prin joc incercam sa amelioram crizele copilariei si sa depasim diverse situatii de conflict in relatia cu copilul, astfel creind premize pentru o legatura mai stransa. Ce tine de educatia lor – nu avem o filozofie anumita dupa care ne ghidam. Inca invatam, inca suntem in cautare de diverse metode si tactici care sa dea rezultate, si cred ca vom continua sa invatam odata ce copiii cresc si apar noi provocari pentru noi, parintii. Incercam sa combinam diverse principii de parentaj (neconditionat, pozitiv, prin joc si uneori cel traditional) si sa le ajustam in functie de virsta, copil si situatie.

 

 

 

 

Povestiti-ne un moment amuzant si emotionant din viata de mamica?


Momente amuzante sunt chiar nelimitate. Nu in zadar se zice ca copilul coloreaza viaţa unui om. Evident, aceste momente sunt din abundenta in perioada cind incep a vorbi si cind incep sa-si exprime emotiile si frustrarile, inca intr-un mod imatur. Este exact ce experimentam acum cu fiica noastra – cred ca as putea scrie despre multe momente amuzante in fiecare zi. Ce tine de momente emotionante – au fost si ele numeroase si cu certitudine, vor fi inca multe. Dar din cele recente – ii povesteam fiului despre o cunoscuta care aflase ca are leucemie si ca se organizeaza o campanie de colectare a fondurilor. La care, pe neasteptate, a fugit sa-si ia portmoneul, a scos 100 lei si mi-a zis sa le transmit persoanei date. Dupa care zice “Nu, mai ia 100! Sper sa-i ajunga!”. Anume in astfel de momente realizezi faptul ca cresti un om cu inima mare, iar acest lucru este extrem de valoros. Acel moment probabil mi se va intipari in suflet pentru toata viata.

 

 

 

Va rugam sa ne da-ti un sfat pentru mamicile ce citesc perfecte.md.

Sa gaseasca cat mai mult timp sa se joace cu copilul (chiar si cei mari), sa coboare pe podea si sa intre in lumea lor, zilnic, macar pentru 20-30 minute. Pentru ca anume asa veti putea sa va cunoasteti profund copilul (de la stari si ginduri), astfel creind premize pentru o conexiune mai puternica intre copil-parinte. Ajutati-va copilul sa-si satisfaca curiozitatea lor naturala prin intermediul obiectelor simple pe care le gasim prin casa sau in natura, si mai putin sa lasam acest rol jucariilor multifunctionale. Astfel, copiii vor creste dornici sa descopere si sa cunoasca cat mai multe lucruri. Inercati sa creati ritualuri si traditii de familie pe care le faceti zilnic, saptaminal sau lunar. Anume aceste evenimente repetitive din viata copilului vor ramine in amintire pentru toata viata. 

Perfecte