Julie Bradford (45 de ani) spune ca s-a simtit pregatita si obligata sa isi ajute fiica, pe Jessica Jenkins, dupa ce fata nu a mai putut avea copii din cauza cancerului de col uterin. Jessica, inainte de a incepe tratamentul contra cancerului, la 18 ani, si-a criogenat ovulele, care au ajutat-o pe mama ei, trei ani mai tarziu, sa dea nastere unui baiat de trei kilograme, pe 2 decembrie. Astfel, ca mama a trei copii, Julie a dat nastere si nepotului ei si a devenit bunica, scrie „The Telegraph“.

 

 

 

„Mama mea este cea mai curajoasa si uimitoare femeie din lume, o iubesc foarte mult pentru ca mi-a adus fiul pe lume. De la o varsta frageda mi-am dorit sa devin mama, iar acum visul meu a devenit realitate. Jack e perfect in orice mod“, a zis Jessica Jenkins. Jessica a ajuns la spital in 2013, dar medicii i-au spus ca e prea tanara sa aiba cancer. Initial i s-a zis ca ar avea o boala cu transmitere sexuala, doar pentru a afla mai tarziu care este adevarul. „La spital mi s-a facut o biopsie si in trei zile mi s-a spus ca am cancer. A fost nevoie de doua saptamani ca sa pot stii cat s-a raspandit boala. Dupa o scanare am aflat ca ganglionii limfatici au fost atinsi de cancer si ca nu voi mai avea copii“, a zis ea.

 

 

 

Dar doctorii i-au dat sansa sa-si inghete ovulele pentru o sansa pe viitor, lucru care s-a intamplat cu mama ei. „Mi-au colectat 21 de ovule inainte sa incep chimioterapia, dar numai 10 au supravietuit, au fost transformate in embrioni, crescute timp de doua saptamani, dupa care au fost congelate. Apoi, in luna mai a acestui an am decongelat un embrion si l-am implantat in pantecele mamei mele“, a povestit tanara, care in prezent revine la spital pentru controale, sa fie sigura ca boala nu recidiveaza.

 

 

 

„Ultimii trei ani au fost groaznici. Dar macar mi s-a dat sansa sa indrept lucrurile. Am vazut-o pe Jeff in agonie, plina de frica, si mi-am dorit sa fiu eu in locul ei. Nu putam sa o ajut cu nimic, parea ca boala e in control si m-am simtit inutila, stiu ca ea voia sa devina mama, era visul ei de mica, asa cum si eu voiam. Atunci cand cancerul i-a rapit sansa sa devina mama a avut inima zdrobita. Am decis sa devin mama surogata a fiicei mele si sa recapat controlul situasiei. Am avut sansa sa port in pantece copilul ei, a fost o onoare. Am petrecut mult timp prin spitale si devenise un lucru normal pentru noi. Ma bucur ca ultima vizita facuta acolo a avut un motiv minunat“, a zis si Julie Bradford. 

 


 

One.ro