Iata cum sa te asiguri ca micutul tau doarme suficient si cum poti indeparta posibilele cauze care duc la scurtarea somnului:

 

Pasul 1. Identifica-i tiparul de somn

 

Cand il pui prea devreme la culcare, nu poate adormi si se trezeste prea repede. Daca il pui prea tarziu, nu poate dormi bine iar pentru ca e epuizat. In acest caz, trebuie sa fii atenta la orarul lui. Pentru ca fiecare bebelus are unul. Unii dorm de doua ori pe cate o ora sau mai mult, altii de trei ori cate 45 de minute. Ambele variante sunt corecte. Important e insa ca odata ce i-ai identificat orarul sa-ti notezi orele si sa o tii tot asa.

 

 

Pasul 2. Readormirea

 

Multi bebelusi se trezesc agitati dupa somnul de dupa-amiaza si incep sa planga. Acest lucru se intamplapentru ca nu stiu cum sa readoarma. Asa ca tot ce iti ramane de facut e sa il ajuti, sa ii arati cum sa readoarma la loc. Gandeste-te cum a adormit prima data. A fost leganat? I s-a citit ceva? Ar putea sa ajute.

 

 

Pasul 3. Asigura-te ca dormitorul bebelusului e un loc linistit, ca e intuneric si confortabil

 

Daca el a adormit in dormitor, in timp ce in camera alaturata merge radioul, e posibil ca somnul lui sa nu dureze mult. In general, bebelusii dorm cel mai bine in timpul zilei in acelasi loc in care dorm si noaptea.

 

 

Pasul 4. Fa-l sa renunte la o repriza de somn de zi

 

Trecerea de la trei reprize de somn diurne la doua sau chiar la una inseamna ca va dormi mai mult ziua, deci va fi mai solicitant pentru tine. Dar multi considera ca tocmai faptul ca se trezeste mai rapid poate fi un semn ca e pregatit de reducerea reprizelor de somn din timpul zilei.

Feminis
 

 

www.perfecte.md