Nu-ti pui partenerul pe primul plan

In momentul in care te casatoresti, partenerul trebuie sa devina prioritatea numarul unu. Desigur, se cere reciprocitate, altfel, mariajul nu rezista. Asta nu inseamna ca trebuie sa fiti lipiti unul de celalat, insa e nevoie si de momente in care sa fiti numai voi.
 
 
Comunicarea slaba

Este foarte important sa spui ce te deranjeaza, altfel se acumuleaza resentimente si se pot isca scandaluri de la ceva simplul precum rasturnarea paharului cu lapte. Pe de alta parte, nici tipele sau certurile aprige nu sunt modalitati eficace de rezolvare a conflictelor. Discuta despre dezamagirile si nevoile tale calm, fara sa invinuiesti pe cineva.
 
 
Secrete

Indiferent cat ar fi de inocente, secretele pot distruge un mariaj. Nu ascunde cati bani ai cheltuit la cumparaturi sau ca ai fost cu prietenii la o bere, nu la birou peste program. Mai devreme sau mai tarziu, adevarul va iesi la iveala, iar odata pierduta increderea in partener, calea spre destramarea relatiei este deschisa.

 

Ruperea legaturilor cu prietenii si familia

Chiar daca esti casatorit, asta nu inseamna ca nu trebuie sa te mai vezi cu prietenii sau cu familia. Atunci cand iesi, insa, ai grija sa nu vorbesti prea mult despre familia ta.
 

Nu recunosti ca ai gresit si nu-ti ceri iertare

Nimeni nu este perfect, cu totii mai putem comite greseli. Iar una dintre greselile grave care pot duce la destramarea unei relatii este chiar faptul ca nu-ti recunosti vina si nu iti ceri iertare atunci cand ai gresit.

 

Nu esti recunoscator

Multumeste-i partenerului pentru  lucrurile pe care le face. Gratitudinea face minuni. Apreciaza-ti partenerul de fiecare data cand spala vasele de exemplu, sau tunde gazonul, chiar daca aceste activitati ii fac placere.

 

Gelozia extrema

Gelozia are si partile ei bune si vine din faptul ca-ti iubesti partenerul. Insa atunci cand impingi gelozia la extrem, lucrurile pot degenera. Daca sotul iti spune ca are o noua sefa, urmatoarea intrebare n-ar trebui sa fie “E frumoasa?”.
 
 
Refuzi ajutorul

Uneori, casniciile pot ajunge intr-un moment de cumpana, in care cei doi parteneri nu pot gestiona tensiunea. Se poate ajunge la divort daca se refuza ajutorul, mai ales din partea unui terapeut marital. Sunt oameni scoliti special pentru sa salva casnicii. Apeleaza la ei inainte de a lua hotararea definitiva de a abandona un mariaj. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Este ceva la fel de natural ca si mersul la dentist.

 

Sursa foto: Google.com

Sfatulparintilor.ro