Probabil cel mai complicat lucru pe care il avem de facut, ca oameni, este sa traim prezenti, constienti. Insa cand adevarul sau cand prezentul doare, este greu, nu putem sau nu vrem sa vedem realitatea.

 

Orice relatie evolueaza, iar partenerii pot creste impreuna ori separat. Orice mariaj se poate schimba, in timp, deci semnele unei separari pot fi observate, daca dorim sa vedem modificarile in comportament. Poti sa iti dai seama daca partenerul se gandeste la divort. Poti sa iti dai seama daca ati ajuns de la „pana cand moartea ne va desparti” la „nu mai suport sa ii vad chipul”.

 

 

 

 

 

Relatia voastra este vie si iti ofera semne ca ceva nu functioneaza, trebuie sa fii dispusa sa asculti, sa vezi, sa schimbi. Asadar, descopera cum sa iti dai seama daca partenerul se gandeste la divort, din comportamentul sau.

 

 

 

 

 

Partenerul se gandeste la divort daca si-a schimbat stilul de a comunica

Ti-ai dorit mereu ca sotul tau sa nu se mai planga de tine. Si, deodata, acum nu mai are nimic de zis, iar asta te sperie ingrozitor. O data ce un partener a abandonat lupta (iritanta de altfel) si cicaleala, este un indicator ca este indiferent. Daca zilele in care nu il mai intereseaza sa iti spuna ce il deranjeaza se inmultesc, partenerul se gandeste la divort.

 

 

 

Sotul vrea sa te paraseasca daca discutiile despre finante si cheltuieli devin vagi, ascunse, secrete

Nu vorbim neaparat de un moment cand sotul si-ar ascunde cardul sau si-ar schimba contul. Si daca te trimite intr-o croaziera de lux cu prietenele tale, cand el n-ar fi facut asta niciodata in trecut, trebuie sa iti pui intrebari. Ar trebui sa-ti dea de gandit si daca conturile au noi parole, daca exista deodata noi conturi bancare, daca exista imprumuturi, daca vrea sa plateasca el factura la telefon cand asta faceai doar tu. Cand exista modificari in finantele unui cuplu, este posibil ca partenerul ce le face sa se gandeasca la un viitor separat.

Fii atenta si la potentiale minciuni legate de micsorarea salariala, lipsa bonusurilor la job, daca stii ca are o cariera solida. Poate fi un tertip pentru a reduce asteptarile financiare si responsabilitatile, atunci cand iti va cere divortul. Similar, ar putea sa te copleseasca cu cadouri, daca simte ca te distantezi.

 

 

 

Il irita si il enerveaza totul la tine

Cu siguranta toti ajungem sa ne enervam partenerii, in timp. Insa, daca asta se intampla non-stop, atunci este o problema. Daca simti ca trebuie sa mergi pe coji de oua ca sa nu il superi, daca este mereu tensionat si gata sa explodeze, daca nu se pot rezolva discutiile cu o mica tachinare, cu un sarut sau daca nu reusiti sa va gestionati conflictele, poti sa te ingrijorezi.

Partenerul se gandeste la divort daca este mereu enervat sau suparat, daca nimic nu ii mai convine. De ce? Pentru ca deja, in mintea lui, este ca si iesit din relatie si nu isi doreste sa mai depuna niciun efort. Sau este deja iesit din relatie, insa se teme sa propuna el despartirea. Totusi, spun specialistii, priveste-te bine si pe tine, daca nu cumva esti motivul pentru care el este nervos ori frustrat. Are motive justificate sa fie asa?

 

 

 

Cum stii ca sotul nu te mai iubeste? Daca are multe interese, insa tu nu esti tu pe lista lui…

 

Este sanatos sa avem alte interese si hobby-uri. Avem nevoie de oxigen din mai multe surse pentru a trai. Insa, daca observi ca sotul isi gaseste un interes nou, care ii consuma tot timpul (iesiri cu prietenii, sta numai la sala, calatoreste singur) si care nu te include pe tine, atunci partenerul se gandeste la divort. Cum iti dai seama ca vrea sa divorteze? Daca te „impinge” constant din evenimentele, intamplarile si activitatile din viata lui. Plus ca este evident ca are planuri pentru un viitor solo.

 

 

 

 

Partenerul se gandeste la divort daca este infidel

Cum stii ca sotul nu te mai iubeste si te insala? Daca devine posesiv in ceea ce priveste dispozitivele electronice, daca lucreaza mereu pana tarziu, daca are numai calatorii de serviciu in ultimul timp, daca este deodata atent la cum arata. In aceste conditii, partenerul se gandeste la divort si poate chiar a gasit o noua partenera.

Specialistii te sfatuiesc sa stai de vorba cu iubitul sau cu sotul tau, daca remarci aceste schimbari in comportamentul sau. Oricum, prin astfel de momente putem trece cu totii si fara sa fie vorba de un potential divort sau infidelitate. Insa, daca stii aceste semne, nu vei fi luata prin surprindere si, mai mult, poti discuta sanatos si onest cu sotul tau despre problemele voastre.

andreearaicu.ro