Zdubii le-au pregatit o surpriza pe cinste fanilor. Noua piesa a trupei, care se numeste "Balkana Mama" a fost lansata astazi. Aceasta melodie este o provocare pentru Loredana Groza, interpreta din Romania, care alaturi de formatia Zdob si Zdub, dar si de raperul rus, Ligalize, va interpreta o versiune in limba rusa a melodiei "La carciuma de la drum."

 

 

 

 

 

Pe pagina oficiala de pe Facebook, cei de la Zdob si Zdub au notat urmatorul mesaj: "Trei tari, trei artisti, o sarbatoare! Romania, Moldova si Rusia s-au unit intr-un proiect inedit, cu trei artisti diferiti, ca sa declare, inca o data, ca muzica nu are hotare, nici geografice, nici muzicale. Zdob si Zdub, rock-lautarii din Moldova, Loredana - diva muzicii romanesti, Ligalize – vocea rap a Rusiei, toti trei celebreaza dansul, prietenia si muzica, in piesa simbolica "Balkana Mama".
 

 

 

 

 

Roman Iagupov (Zdob si Zdub) a facut urmatoarele declaratii: ”Pe parcursul anilor, am fost purtatori ai spiritului balcanic. Aceasta muzica e populara peste tot. Vrem sa raspandim ritmutile balcanice si mai departe. Noi, Zdob si Zdub, am venit cu ideea de a face acest proiect international cu Loredana - diva Romaniei, artista care simte extraordinar folclorul. L-am invitat pe rapperul rus Ligalize, un prieten vechi, care e deschis pentru experimente muzicale. Piesa "Balkana Mama" are la baza melodia traditionala a lui Gabi Lunca „La Carciuma de la drum”. Dar, eu am scris un text in limba rusa despre spiritul balcanic, cu mesaj de prietenie, voie buna si dans. "Balkana Mama" este un simbol al regiunii. Clipul va fi lansat in Rusia, Bulgaria, Ucraina, Romania, Moldova. Apoi il vom promova si in alte tari. Va fi si varianta audio a piesei in limba engleza. Clipul a fost filmat la Bucuresti de regizorul Ionut Trandafir. "Balkana Mama" va intra pe noul album ZSZ , care va fi lansat in martie 2018.".

 

 

 

 

 

Piesa are motive etnice si transmite un mesaj de prietenie. Vezi cea mai noua productie muzicala, semnata de un trio inedit:

 

 

 

 

 

 

Sursa video: Youtube.com

Sursa foto: Google.com / Facebook.com

PRO TV.MD