Viata Sfantului Vasile cel Mare este o icoana a dragostei, un exemplu de bunatate si daruire. Sfantul si-a impartit averea saracilor, apoi s-a calugarit si a intemeiat numeroase asezaminte de binefacere pentru cei nevoiasi: azile, spitale, cantine pentru saraci, scoli. A murit la doar 49 de ani, dar viata sa a ramas „un punct de referinta pentru istoria crestinismului”. De la Sfantul Vasile cel Mare ne-au ramas numeroase scrieri si invataturi.


 

 

 


Acest prenume isi are radacinile in limba greaca si semnifica: regal, rege, conducator. Numele acesta ne aminteste ca fiecare om poarta ceva nobil in el: sufletul, care este mai de pret decat orice comoara. Si inainte de a indruma si conduce pe altii, omul trebuie sa fie in stare sa se conduca pe el insusi, sa-si pastreze sufletul, „comoara comorilor” nepatat de pacate.

In continuare, iti propunem o lista de personalitati marcante de la noi, care poarta cu mandrie acest prenume si carora acesta pare sa le fi adus noroc.1. Vasile Botnaru

 
Vasile Botnaru este un jurnalist notoriu de la noi. In prezent, acesta este directorul biroului din Chisinau al postului  "Radio Europa Libera". Pe langa jurnalism, el mai practica si pictura. Pana acum, el a realizat cateva expozitii de picturi in vin si cafea. Totodata, Vasile Botnaru a lansat si o carte cu poezii ale poetilor romani, insotindu-le cu propriile picturi.

 

 

 

 


2. Vasile Macovei

 
Vasile Macovei este un interpret de muzica usoara din showbizul autohton. Acesta s-a lansat pe piata muzicala participand in proiectul televizat "Fabrica de staruri". Momentan, artistul are in palmares o serie de piese si cateva videoclipuri de succes.

 

 

 3. Vasile Advahov

 
Alaturi de fratele sau Vitalie, Vasile Advahov este conducatorul artistic al Orchestrei Municipale a Fratilor Advahov. Pe langa aceasta, Vasile este si compozitor, dar si interpret de muzica populara si clasica.

 

 

 

 4. Vasile Iovu


Vasile Iovu este un naist din Republica Moldova. Decisiva pentru adevarata cariera artistica a fost intalnirea sa cu Gheorghe Zamfir, care l-a indrumat si l-a binecuvantat intru cucerirea inaltimilor muzicii romanesti.

 

 

 5. Vasile Zubcu-Codreanu

 

 
Vasile Zubcu-Codreanu este un actor emerit de la noi. El este maestrul in arta. Vasile Zubcu-Codreanu a interpretat rolul lui Mihai Eminescu in filmul regizorului Emil Loteanu „Luceafarul”. A jucat in filmele „Dimitrie Cantemir”, „Casa parinteasca”, „Barbatii incaruntesc de tineri”, „Furtuni de toamna”, „Pe urmele fiarei”, „Fat-Frumos”, „Corbii prada n-o impart”, „La portile Satanei”, „Cum sa devii celebru”, „Adolescenta”, „Si veni-va o zi” s.a.

 

 


6. Vasile Romanciuc

 

 
Vasile Romanciuc este un poet din Republica Moldova. Acesta este membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (1976), membru al Uniunii Scriitorilor din Romania (1994), membru al PEN-Centrului International (1996).

 

 

 

 

Sursa foto: Facebook.com, Google.com, Instagram.com

Perfecte