Printre superstitiile si obiceiurile de sfarsit de an se numara dansul in aer liber pentru sanatate si noroc si umplerea portofelelor cu bani pentru un an prosper.

 

 

O alta superstitie este ca Anul Nou trebuie sa te prinda cu haine noi pentru ca in urmatoarele 365 de zile sa primesti cat mai multe cadouri. Rosul este culoarea veseliei si a dragostei, asa ca obiceiul spune ca daca va imbracati in rosu de Noul An veti avea un nou an norocos si plin de iubire. In noaptea dintre ani si pe 1 ianuarie nu se plange. Traditia spune ca aceia care plang in prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste.

 

 

Cine este politicos si manierat de Anul Nou va fi tot timpul asa, de aceea se spune ca in noaptea de Revelion trebuie evitate atat discutiile in contradictoriu si limbajul licentios sau brutal, cat si povestirile cu fantome sau morti. In afara de faptul ca nu sunt deloc placute, acestea atrag si ghinionul.

 

 

Despre copiii nascuti pe 1 ianuarie se spune ca vor avea noroc toata viata. In mai multe tari oamenii nu imprumuta bani, bijuterii sau alte obiecte de pret in prima zi din an si nici nu platesc datorii sau taxe, nu duc gunoiul si nu ofera daruri, toate acestea fiind semne de saracie in anul ce abia incepe. Unii merg chiar mai departe cu superstitia si, daca sunt nevoiti sa scoata ceva din casa, cheama pe altcineva in acest sens. Americanii obisnuiesc ca la cumpana dintre ani sa lase toate usile si ferestrele deschise pentru ca anul vechi sa plece imediat si sa faca loc celui nou.

 

 

 

De asemenea, se spune ca pentru un an imbelsugat este bine ca la miezul noptii pe masa sa fie pahare si farfurii pline, iar fiecare membru al familiei sa aiba bani asupra sa. Paharele, farfuriile si buzunarele goale sunt semnele unui an sarac, considera superstitiosii.

 

Desi putini agreeaza ideea, se spune ca aceia care lucreaza in prima zi a anului au mai multe sanse de a avansa in cariera in perioada urmatoare. Insa, paradoxal, sa demarezi un proiect de amploare in acea zi este curat ghinion.

 

 

Sursa foto: Google.com

mediafax.ro