Programul este dedicat in exclusivitate elevilor claselor a X - Xii, care isi fac studiile la unul din liceele sau centrele de excelenta din capitala. Prin desfasurarea acestui program, Orange si Dreamups isi propun, pe de o parte, sa contribuie la dezvoltarea talentului si abilitatilor antreprenoriale ale elevilor de la o varsta frageda, pentru ca acestia sa devina mai creativi, mai inventivi si mult mai pregatiti pentru a deveni antreprenori, intelegand mecanismul de lansare a unei idei de afaceri iar, pe de alta parte, sa contribuie la coeziunea comunitatii de startupuri si la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Republica Moldova.

 

 

Julien Ducarroz, CEO Orange Moldova: “In colaborare cu partenerii, promovam digitalizarea si contribuim la adoptarea inovatiilor in societate. intr-o lume hiper conectata, este foarte importantca tanara generatie sa aiba dezvoltat spiritul antreprenoriatului, indiferent dacaalege sa munceasca in companii sau sa isi lanseze propriile afaceri. Creativitatea, gandirea analitica, inventivitatea sunt atuurile profilului angajatului de maine, pe care e necesar sa le formam si dezvoltam inca de pe bancile scolii iar Startup School, powered by Orange, este un raspuns la acest imperativ.”

 

 

Programul “Startup School, powered by Orange” se va desfasura timp de 13 saptamani, in perioada ianuarie – mai 2018, la Dreamups inovation Campus si Orange Trening Center si va consta in 17 sesiuni tematice. Acestea cuprind parcursul lansarii unei afaceri, incepand cu identificarea problemei cu potential de afacere, transformarea acesteia intr-o idee de business, testarea ideii, formarea echipei, si finalizand cu strategia de vanzari sau aspectele legale si financiare ale afacerii. Aditional, participantii vor efectua teme pentru acasa si vor participa la sedinte saptamanale cu colegii de program, pentru ca sa invete pas cu pas antreprenoriatul iar la final sa-si valideze conceptul de business.

 

 

Agenda programului va fi livrata de catre cei mai buni experti in materie de business, care vor ghida participantii si ii vor ajuta sa inteleaga cum functioneaza lumea antreprenoriatului, printre care: Dumitru Slonovschi, director general Magenta Consulting, George Teodorescu, director regional Mixbook pentru Moldova, Romania si Ucraina, Mihai Stipanov, fondator Dreamups si ArboCapital, Sergiu Matei, fondator Dreamups si Travod, Ana Niculaes, fondatoare Anabot si altii. 

 

 

Mihai STIPANOV, cofondator ArboCapital si mentor la startup school, powered by Orange a subliniat cat de importanta este lansarea acestui program pentru Republica Moldova: “Cred ca avem, in sfarsit, un program special conceput pentru tinerii din liceu. Stiu catde entuziasmati sunt si cat de ambitiosi in a se lansa in afaceri, curaj care lipseste multora dintre maturi. Noi stim ca este complicat: in lumea startupurilor sunt foarte multe capcane iar peste 99% dintre acestea esueaza. Iata de ce, acest program vine nu doar sa ghideze tineriielevi in toate componentele unui startup, dar si o face intr-un format mai accelerat, oferindu-le oportunitatea de a-si testa imediat idea de afacere proaspat conceptualizata”.

 

La final de program, cei mai perseverenti participanti au sansa sa fie desemnati castigatori la una dintre cele 3 categorii: “Ceamai inovativa idee de afaceri”, “Cea mai buna prezentare a ideii de afaceri“, sau “Cel mai mare progres in cadrul programului“ si sa castige premii valoroase, printre care: dispozitive performante, smart objects de la Orange sau participarea gratuita in cadrul programului international de accelerare Founder institute Chisinau. Evaluarea si jurizarea participantilor va fi realizata de catre un juriu format din reprezentantii partenerilor, in baza evaluarii ideii de afacere si a calitatii pitchului final.

 

 

Andrei SPINU, mentor in cadrul programului programului Startup School, powered by Orange, a punctat cum programul poate contribui la dezvoltarea economiei pe termen lung: “O tara, o societate creste prin oamenii sai iar o economie creste prin antreprenorii pe care ii genereaza. Spun cu toata increderea ca antreprenoriatul trebuie invatat inca de pe bancile scolii. Trebuie sa crestem o noua generatie de antreprenori, pentru ca acestia, la randul lor, sa contribuie la bunastarea si prosperitatea tarii in care traim, dar si la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial. Programul Startup School se pliaza perfect pe acest obiectiv. Incurajez toti elevii curiosi sa aplice la program si sa deprinda abilitatile de a fi antreprenor inca din liceu. ”

 

 

Conditii de participare

 

La Startup School, powered by Orange, pot participa elevii care intrunesc urmatoarele conditii:

 

*au varsta cuprinsa intre 16 si 19 ani

 

*sunt elevi in clasele a X – Xii la un liceu sau centru de excelenta din municipiul Chisinau

 

*Locuiesc in raza municipiului Chisinau 

 

*isi doresc sa invete antreprenoriatul si cum se creeaza un startup

 

Aplicantii vor fi evaluati si alesi sa participe in program in baza a doua etape de selectie: completarea unui formular de aplicare online si desfasurarea unui interviu cu o echipa de experti. Costul participarii in program este de 150 lei per persoana si va fi utilizat pentru a acoperi cheltuieli logistice in cadrul programului. 

 

Data limita pentru aplicare este 11 februarie 2018, ora 23:59. 

 

Startup school, powered by Orange, este primul program de educatie antreprenoriala pentru elevi, desfasurat in premiera pentru Republica Moldova, lansat la initiativa Orange Moldova si implementat in parteneriat cu Dreamups Inovation Campus. Pentru mai multe detalii despre program, accesati http://www.dreamups.com/startup-school/  

 

 

 

*Acest articol este un produs comercial

Perfecte