Astazi este cea mai lunga zi din an (15h si 32 min). Momentul propriu-zis al solstitiului a avut deja loc, la 4:24 dimineata. Denumirea de solstitiu provine din limba latina si inseamna „soarele oprit", iar evenimentul care are loc in fiecare an a provocat numeroase mituri si superstitii, de-a lungul timpului.

 

 

In credinta populara se spune ca solstitiul de vara este favorabil unor magii puternice, care isi pot pune amprenta pozitiva asupra unor schimbari in dragoste, prosperitate sau sanatate. Energia solstitiului de vara este considerata a fi o energie a pasiunii, vitalitatii, creativitatii si a belsugului.

 

 

Tot astazi este si Ziua Mondiala a Soarelui, steaua aflata in centrul sistemului nostru solar si elementul-cheie al petrecerii organizate de site-ul perfecte.md. Se anunta o sarbatoare plina de lumina. Surprizele se vor tine lant pentru invitatii nostri: vor evolua artisti din showbizul autohton; vor defila pe podium tinere modele, prezentand  noile colectii ale creatorilor de moda de la noi din tara, iar un colectiv de dansuri va prezenta coregrafii spectaculoase. Bauturile racoritoare si deliciile culinare de vara nu vor lipsi de la Summer Party, precum si darurile frumoase din partea partenerilor.

 

 

Te-ai intrebat probabil de mai multe ori: De ce devine lumina rosie la apus si la rasarit? La apus si la rasarit calea parcursa de razele solare prin atmosfera este cea mai lunga si prin urmare, culorile care reusesc sa ajunga mai usor la noi sunt rosul si portocaliul, in timp ce albastrul si violetul se pierd din ce in ce mai mult din cauza difuziei. In afara atmosferei terestre, soarele are culoarea de un alb stralucitor.  

 

 

Am remarcat ca lumina solara isi schimba culoarea in cursul zilei. Cea mai deschisa culoare, galben spre alb, se observa la mijlocul zilei, iar la rasarit si apus culorile se schimba spre portocaliu si rosu. Astfel, invitatii sarbatorii de astazi sunt asteptati in tinute inspirate, in nuantele galbenului solar. Iti propunem in galeria foto de mai jos cateva idei stilistice despre cum sa iti alegi o tinuta in culorile soarelui: 

 

 

 

 

Sursa foto: Google.com

Perfecte